O2i

Hur man öppnar ett företag biltvätt

När bilarna finns, biltvättar behövs

När bilarna finns, biltvättar behövs! Biltvätt verksamheten verkar vara recession-proof, som folk vill hålla sina bilar rena inifrån och utifrån. Om du planerar att öppna ett företag biltvätt, vidta följande åtgärder för att säkerställa en bra start och fortsatt framgång.

Först kom ihåg att god affärssed kan tillämpas på alla företag. Om du inte är säker på vad som gör en god affärssed, överväga inskrivning i en online-verksamhet kurs eller två - registrering är enkel, och klasserna är praktiskt för arbetande människor.

Nu väljer en stor plats

Nu väljer en stor plats. Gå eller köra runt i området och identifiera platser där trafiken är den tyngsta. När du identifierar en lista över möjliga platser, leta efter en lämplig byggnad som ligger på huvudvägen och ger enkel åtkomst och god sikt. Det kan vara svårt att eftermontera ett befintligt företag att öppna en biltvätt men några, såsom en mekaniker garage eller bensinstation, kan fungera bra.

Hur man öppnar ett företag biltvätt. När bilarna finns, biltvättar behövs.
Hur man öppnar ett företag biltvätt. När bilarna finns, biltvättar behövs.

Därefter bestämmer vilka tjänster du kommer att erbjuda när du öppnar ett företag biltvätt. En gör-det-själv biltvätt kommer att utrustas enklare än en helautomatisk biltvätt, och kommer att kosta betydligt mindre att bygga. Dock kommer priserna och vinsterna vara högre med en automatisk tvätt. En del av detta kommer att bestämmas av graden av finansiering du har eller kan få från långivare eller investerare.

Nästa steg är att ta din plan att öppna ett företag biltvätt till de lokala myndigheterna för godkännande och licensiering. Eftersom verksamheten kommer att använda en hel del vatten, arbeta med lokala vatten-och avlopp avdelning för att hantera dessa frågor. De kan ha en diskonteringsränta för vatten som används i kommersiella företag. Kommunen kommer också att kräva att du ska vara ordentligt försäkrade mot förlust eller skada på fordon.

När planen har godkänts, anställa de entreprenörer som du behöver för att bygga bilen tvätta och installera den utrustning som behövs. Hitta ett grossistförsäljning företag och inköp extrautrustning som kommersiella dammsugare för kunderna att använda, växlare och dispensrar handduk.

Nu väljer en stor plats.
Nu väljer en stor plats.

Nästa steg är att få uttrycka ute i samhället som man planerar att öppna ett företag biltvätt. Placera en stor "kommer snart" banner på byggnaden. Skicka ett pressmeddelande till lokala media. Canvass stadsdelar och affärsdistrikt, distribuera kuponger för en rabatterad biltvätt. Planera för att ge den absolut bästa kundservicen du kan, behandla varje person som en VIP. Ta online klasser företagsledning att lära sig att ge bra service. Ge rabatter för frekventa användare, och utveckla återkommande kunder som varje företag vårdar.

Slutligen, medan andra hoppas på solsken och varmt väder, jubla när regnet faller och snön flyger!