O2i

Hur man öppnar en tvättomat

Öppna en tvättomat är ett smart drag

Öppna en tvättomat är ett smart drag. Tro det eller ej, det finns många människor idag som fortfarande inte äger sin egen tvättmaskin och torktumlare. Så varje helg de laddar upp all sin smutstvätt och kör till närmaste pizzerior att tvätta och torka sina kläder. Det är en smärta men behöver göras, och någon måste lämna tvättstugan. Varför inte du?

Börja med att ta några online business klasser. Du behöver inte gå till en fullständig examen (även om det inte kan göra ont!) Men några kurser i företagsekonomi kan hjälpa dig att undvika några vanliga misstag nya företagare gör.

PlanThe nästa sak du behöver göra är att planera

Hur man öppnar en tvättomat. Öppna en tvättomat är ett smart drag.
Hur man öppnar en tvättomat. Öppna en tvättomat är ett smart drag.

Plan
Nästa sak du behöver göra är planen. Du kan försöka lista ut vad du har att planera. Det finns flera aspekter av att öppna en tvättomat som du behöver för att planera för. Du kommer att ha en plats som har en hög trafikvolym. Utan trafik, kommer du inte stanna i branschen länge. Du kommer också vill hitta en plats som har lämplig parkering. Om dina kunder inte kan hitta en parkeringsplats, kommer de att gå någon annanstans. Den plats som du väljer bör ha två ingångar. Att ha två ingångar i en nödsituation kommer att minska dina försäkringspremier med vissa företag.

Utrustning
Du kommer också vill ha en plats som kan rymma storleken på din verksamhet. Du måste bestämma hur många brickor du vill, samt torktumlare. Se till att du hittar en plats som har gott om utrymme när all utrustning är inställd. Du vill inte dina kunder stöta i varandra. Laundromats blir varma när torkarna är igång, även med luftkonditionering. I sommarvärmen, humöret kan flair om de inte har tillräckligt med utrymme att manövrera samtidigt som man gör sin tvätt. Din plats måste rymma tabeller för dina kunder att vika sin tvätt. Du kommer att behöva flera av dem. Du kanske även vill ha en lekplats för barnen. Det kommer att öka storleken på din plats. Och det måste ha toaletter.

När du väljer att öppna en tvättomat

När du väljer att öppna en tvättomat, se till att du har tillräckligt med tvättmaskiner och torktumlare så att ditt företag kan växa. Du kommer att vilja flera olika storlekar av brickor. Det finns de vanliga toppladdare, lastade främre dubbla och tredubbla brickor. Detta kommer att hantera alla dina kunders behov, men kommer också att öka storleken på platsen.

PlanThe nästa sak du behöver göra är att planera. När du väljer att öppna en tvättomat.
PlanThe nästa sak du behöver göra är att planera. När du väljer att öppna en tvättomat.

Slutligen, kan du överväga en extraktor eller två för dina kunder. Det kommer att spara dem pengar och garanti återkommande kunder samt word of mouth som är ovärderlig. Så när du väljer att öppna en tvättomat, planera väl - och glöm inte att online kurser i företagsekonomi kan hjälpa dig att förverkliga din dröm!