O2i

Hur man öppnar en inkassobyrå

Om du har beslutat att starta en egen inkassobyrå

Om du har beslutat att starta en egen inkassobyrå, finns det några saker som du måste göra innan du öppnar dina dörrar för näringslivet. Till att börja, se till att du har alla dina affärer licenser och tillstånd i ordning. Detta inkluderar statliga inkassoavgifter licensiering och dina samlingar säkerhet obligationsmarknaden. Detta är det viktigaste steget i att starta en inkassobyrå. Du måste licensieras av staten för att vara en samling agent. Varje stat har olika krav för att få en licens. Kontrollera att du har uppfyllt alla krav innan du ansöker om licens.

När du är licensierade

När du har licens, bekanta dig med alla och alla lagar som gäller insamling verksamheten. Se till att du vet och förstår alla regler Fair Inkasso Act. Denna lag är en uppsättning riktlinjer som du måste följa din samling företag.

Du kommer att behöva investera i någon samling programvara

Hur man öppnar en inkassobyrå. Om du har beslutat att starta en egen inkassobyrå.
Hur man öppnar en inkassobyrå. Om du har beslutat att starta en egen inkassobyrå.

Du kommer att behöva investera i någon samling programvara. Denna programvara hjälper dig att hålla koll på räkenskaperna som du samlar in. Programmet kommer att ha olika sätt att spåra kontaktinformation, gjorda betalningar eller kurs av vidtagna åtgärder. Det är mycket viktigt att du använder denna programvara. Ekonomiska mellanhavanden måste alltid vara väl dokumenterade till förmån för ditt företag, din klient och den person som betalar skulden.

Härnäst kommer du att behöva börja söka efter kunder

Härnäst kommer du att behöva börja söka efter kunder. Kunderna finns i en mängd olika platser. Varje handlare som accepterar kontroller kan behöva någon att samla på icke-tillräckliga medel (NSF) kontroller. Leasingföretag, uthyrningsföretag och direkta tillverkare försäljning behöver all hjälp med att samla in osäkra fordringar. Lokala köpmän behöver ofta hjälp att samla på lokala skulder. Listan är oändlig och möjligheterna är stora.

Slutligen, upprätta en rutin för dig själv om hur man ska hantera varje samtal inkasso. Börja med att se över skulden och att veta alla detaljer förknippade med skulden. Du vill inte se okunniga genom att söka efter relevant information medan du har den personen på telefonen. Fastställa regler för kontakt, till exempel hur du ska hantera en krigförande person eller någon som vägrar att betala. Fastställa en tidsfrist för att samla in skulden. Om du inte kan upprätta en betalning i en viss mängd dagar måste du vidarebefordra det till en advokat för ytterligare inkassokrav.

När du är licensierade. Du kommer att behöva investera i någon samling programvara.
När du är licensierade. Du kommer att behöva investera i någon samling programvara.

Det viktigaste att komma ihåg när du startar en inkassobyrå är att hålla humöret när det handlar om personen på grund av skulden. När du bor i kontroll du har en större chans att samla på skulden.