O2i

Hur man öppnar en färghandel

Med ständig hög efterfrågan för färg på grund av fortlöpande byggnad och hem konstruktion, kan det verkligen vara lönsamt att öppna en färghandel för att dra nytta av den efterfrågan. Regelbundna husägare behöver måla när de renoverar sina hem. Byggföretagen behöver en bra och solid utbud av färg för att slutföra sina bygg jobb. Även en liten pojke kan finna att han behöver färg för att måla hans slitna cykel. Efterfrågan finns där, och så blir det vinst. Men starta en ny färghandel är inte så enkelt. Det finns flera saker som du behöver veta och åstadkomma att föra denna ljusa idé till förverkligande.

Bestäm vilken typ av färghandel

Bestäm vilken typ av färg butik. Eftersom du är så fascinerad av tanken på att öppna en egen färghandel, är den allra första som du måste fundera på vilken typ av färghandel. Det finns faktiskt bara två alternativ. Det är antingen att snabbmatskedjan en färghandel eller starta en upp med ett privat varumärke. Det senare är oftast tuffare alternativ eftersom du kommer att behöva ställa in och bygga ditt eget varumärke. Franchising en färghandel är ett bättre alternativ eftersom det kommer att ge dig ett populärt märke som redan har trovärdighet. Dessutom är licenspartner stöd som de ger dig oftast mer än tillräckligt för att komma igång och skaffa kunder snabbt. En privat varumärke kommer att behöva ett stort kapitaltillskott och en hel del tid att bygga ditt varumärke.

Bekanta dig med verksamheten

Bekanta dig med verksamheten. Nästa steg i processen bör vara en fördjupad studie av färg och dess verksamhet. Du måste känna till olika typer och typer av färg som finns på marknaden inkluderar krav och leverantören av dessa krav. Dessutom är det starkt rekommenderat att du samlar så mycket information från andra måla butiker i området eller i en annan stad. Alla dessa uppgifter kommer att hjälpa dig att utveckla ett bredare perspektiv i verksamheten och hjälpa dig att skapa en solid affärsplan.

Skapa en affärsplan och säkra din huvudstad. När du har samlat in nödvändiga uppgifter för att fatta ett välgrundat beslut om dina planer, lägg ner dem på papper och skapa en affärsplan. Inkludera dina mål, målsättningar, ekonomiska prognoser och marknadsplaner i affärsplanen. Du måste ha en solid affärsplan om du planerar att säkra ett lån som kapital för verksamheten. Om du planerar att använda dina egna pengar, kommer affärsplanen ger dig en uppfattning om återlämnande och hur mycket det kommer att kosta dig att ställa upp saker.

Ställ upp

Hur man öppnar en färghandel. Bestäm vilken typ av färg butik.
Hur man öppnar en färghandel. Bestäm vilken typ av färg butik.

Ställ upp. Hitta en lämplig plats och renovera platsen lämpad för en färghandel. Om du gick med franchise, är det möjligt att de kommer att kräva vissa dimensioner och mönster i stället. Följ detta till punkt och pricka. Även i processen, upprätta leveranskedjan för dig att få tag på de olika färgprodukter som du kommer att sälja i din butik. Om du är en privat lagra varumärke, då du kommer att behöva för att odla relationer med olika märkesvaror färgleverantörer. Du kan välja att sälja omdöpta färg namngavs av dig också. Om du gick med en franchise, kommer du inte ha att göra för mycket med denna aspekt eftersom franchisegivaren kommer att ta hand om detta för dig. När det är gjort, gå vidare med att anställa din butik personal. Slutligen är reklam och marknadsföring allt som är kvar. Få några pressmeddelanden, flygblad och annonser radion. Tidningsannonser kommer att göra fint också. Hyra vissa säljare för att etablera relationer med olika konstruktioner företag med målet att förse dem måla för deras verksamhet.

Om allt görs till brevet och du aggressivt marknadsföra dina produkter ser du säkert en tillströmning av kunder som sedan kommer att översätta till sedelbuntar avsätts till ditt bankkonto regelbundet.