O2i

Hur man ökar anställdas moral utan kostnad

Några kreativa tekniker små företag kan göra för att skapa en vänligare arbetsklimat

För små och medelstora företag, vet du att de anställda är dina mest värdefulla resurser. Du investerar i dina anställda: du tillbringar mycket tid och energi utbilda dem, och du vill behålla dem på topp-nivå och öka produktiviteten. Det är viktigt att behålla stora anställda - du inser att de kan hitta andra jobb. Minska personalomsättningen sparar tid, pengar och ansträngning!

Hur man ökar anställdas moral utan kostnad. Låt medarbetarna lär sina medarbetare.
Hur man ökar anställdas moral utan kostnad. Låt medarbetarna lär sina medarbetare.

Om du äger ett litet eller medelstort företag, kanske du inte kan helt enkelt öka lönenivåerna, eller för att erbjuda bonusar. För att förbli konkurrenskraftiga, uppskattar anställda och stärka moralen, vad kan man göra? Här är bra tips för ingen kostnad metoder för att hålla din stora anställda - och hålla dem "upp"!

 1. Låt medarbetarna lär sina medarbetare. Visa dina anställda att du värdesätter deras insatser. Håll en månatlig personalmöte och sätta ett par "problemområden" på dagordningen (t.ex. "Rutiner för återbetalning kreditkortstransaktioner") - områden där din personal behöver förbättras. Två veckor före stämman, närma sig en par av dina anställda och be dem att förbereda sig för att träna på "problemområden" vid personalmöte. Inte nog med att du delegera, vilket tar mer ansvar från din tallrik, men du ger också vissa anställda möjlighet att forska och lära sig om verksamheten. Du får sina inköp. Också det erkänner deras expertis framför sina kamrater. Denna metod visar ditt förtroende i sin kompetens och professionalism. Och det är en möjlighet att personligen arbeta en-mot-en med olika anställda att förmedla ditt företag filosofi och utbildning.

  Före mötet, se till att se över sin utbildning material och vägleda dem i rätt riktning. Välja olika medarbetare att presentera utbildning objekt på varje möte. Bonusen: anställda blir mer engagerade på mötet och kommer att uppmärksamma eftersom deras medarbetare presenterar utbildningen.

  Några kreativa tekniker små företag kan göra för att skapa en vänligare arbetsklimat. Award certifikat för erkännande.
  Några kreativa tekniker små företag kan göra för att skapa en vänligare arbetsklimat. Award certifikat för erkännande.

 2. Award certifikat för erkännande. Ta dig tid att visa uppskattning och erkännande till anställda. För många anställda, uppskattning och erkännande är mer viktigt och meningsfullt än en finansiell löneförhöjning eller en position befordran. Skriv en färgglad certifikat eller tilldela form. Välj en annan anställd att känna igen varje månad. Presentera certifikatet vid ett personalmöte. Häng upp priset på ett synligt ställe - mottagning rum eller fikarummet. Orsaker till erkännande är: mest förbättrade, väl utfört arbete, utmärkt kundservice, Teamwork över & ovan. Uppmärksamma dem som kanske inte får mycket erkännande och rotera utmärkelser bland anställda. För extra effekt kan du göra en stor sak med färgglada ballonger och dekorationer rum när den lägger fram det.

  En annan variant är att redovisa en "Anställd av månaden", väljs antingen av objektiva kriterier (antal försäljningar) eller genom att ta röster (från anställda eller kunder). Gör det till en rolig tävling! Belöna mottagaren med en speciell parkeringsplats, en gåva korg, eller en middag presentkort på en favorit restaurang. Tips: besök www.PaperDirect.com för fiffiga presentkort, eller utmärkelser köpa på ditt lokala kontor leverans butik.

 3. Dela bibliotek med personlig utveckling Ta in din personliga utveckling och material ledarskap -. Böcker, CD-skivor och DVD-skivor. Märk varje bok med dina kontaktuppgifter och skriv sedan upp en mästare lista över böcker. Gör en check-out plåt och ger medarbetarna möjlighet att kolla material varje vecka. Det kommer att ge dig en god uppfattning om dem som är intresserade av att gå vidare i din organisation och i livet. Stora teman är: ledarskap, målsättning, relationer, kundservice, motion, äktenskap, näring, färdigheter arbete. Om du inte redan har en "Framgång Library", se länkarna längst ner i artikeln för utmärkt webbplatser med personlig materialutveckling utbildning.
 4. Erbjudandet extra fördelar. Låt anställda att skriva in sig i frivilliga förmånsbestämda planer som är lönelistan dras av. Alla vet om AFLAC. Nu två av de hetaste fördelarna är identitetsstöld Shield och Pre-Paid Legal Services Inc. Ge dina anställda genom att ge dem lite ammunition att ta itu med vardagliga händelser i livet. Enkla saker som att ha hört en advokat när det behövs och få en heltäckande Kommer färdig. Och bekämpa bli ett offer för identitetsstöld - kontinuerlig kredit övervakning varningar. Arbetsgivarna har funnit att deras personal är mycket tacksamma att få möjlighet att delta i dessa planer! Anställda betalar sina månatliga medlemskap genom löneavdrag, så även om det finns ingen kostnad för arbetsgivaren, lägger enormt värde till ditt företag. Bonus: Anställda kan nu fokusera mer på sina jobb, minska frånvaro och presenteeism.
 5. . Planera en rolig lagarbete händelse Ett utmärkt tillfälle att visa lagarbete utanför arbetsplatsen, kan aktiviteter inkluderar: en rep kurs (lagarbete underlätta) som erbjuds på din lokala förening, paddling på stranden, eller en sport spel som bowling. Ännu bättre - en händelse som gör att maximalt deltagande från alla och ger en känsla av stolthet i samhället, eller visar omsorg om mindre lyckligt lottade folk. Till exempel kan du och din personal volontär på en lokal parad / festival eller laga mat och servera en måltid vid soppkök. Om du vill hyra ett professionellt företag för att hjälpa dig att underlätta lagarbete, försök Adventure Associates.
 6. Spotlight i e-nyhetsbrev. Skicka ett månatligt e-nyhetsbrev till dina kunder (det betyder att du bör börja samla e-postadresser nu). I varje nyhetsbrev, berätta om företagets tjänster, och även lyfta fram en av dina anställda. Inkludera ett foto av dina anställda står framför din butik. Berätta vad ditt företag har åstadkommit tack vare dina anställda. Visa att deras bidrag är viktiga. De kommer att smickrad att bli erkända. En annan bra idé är att ta med anställda i en tryckt annons, till exempel tidningen. Ett tips: skicka inte nyheter för ofta eller e-post kommer att hamna i de skräppostkorg!
 7. Ha en fest. Fira och låta alla veta att du personligen gillar dem. För en familj inställning värd festen på ditt hus. Om det är fint väder ute, planera det i en park. Var noga med att bjuda in de anställdas familjer eller be dem att var och en ta med en gäst. Temat kan kretsar kring en semester, men det behöver inte. Det kan tillkännage en speciell milstolpe ditt företag har nått, tack vare din stora anställda. Och ingen kostnad delen? Låt varje anställd registrera dig för att få en maträtt, till exempel: sallad, huvudrätt, sida skålen eller dessert. Som en bonus har en utbyta semester gåva och be alla att ta med en liten inslagen present. Rita namn ur en hatt för att ta reda vem som får vad gåva och titta på dem njuta förvåning uppackning!
 8. . Födelsedag = semester Show du bryr dig om varje person som är en del av ditt team - de får ta sin födelsedag som en semester! Med andra ord får de dagen med lön. Detta kan vara den ultimata komplimangen att visa dina anställda att de är viktiga och du värdesätter dem. En födelsedag är en betydelsefull dag i varje människas liv, så skicka iväg dina anställda att tillbringa dagen med att koppla. Kom ihåg att ha alla underteckna födelsedagskort förväg, så att de kan läsa det på sin lediga dag!
 9. Post affirmationer. Ha kul, vara glad! Modellera din filosofi kundservice genom att lägga positiva affirmationer på synliga platser - under klockan, över badrumsspeglar, nära Kaffekanna. Motivera din personal att vara deras bästa. Föreslå att de anställda lämna in sina favorit talesätt som "Våra kunder älskar oss för att vi gör en skillnad." En bonus: visa dina anställda att de är del av en stor mission genom att publicera stora kommentarer klient återkoppling och bokstäver. Också ram fantastiskt tidningsartiklar om ditt företag. Om du kan spendera pengar, erbjuder Marlin Company ett enkelt, innovativt program anställda kommunikation. De ger "iögonfallande material" som är "informativ, motiverande och inspirerande".

Summan av kardemumman är att du kan skapa en upplyftande kultur som kretsar kring företagets värderingar. Saker som lagarbete, lojalitet och stolthet. Du kan bara öka din arbetsmoral genom att helt enkelt visa din omtanke. Värderar dina anställda och de vet att du är uppriktig. Generositet kan visas i många metoder förutom pengar!