O2i

Hur man ökar affärer genom förhandling

Förhandlingsförmåga för att hjälpa företagens tillväxt

Dagens affärsklimat är extremt konkurrensutsatt. Och ja, har internet planat spelfältet. Men inte får lata tänkande lika villkor betyder framgång är en promenad i parken. Du behöver fortfarande varje kant kan du få. Och om du är i för lång tid, skulle du bättre vara beredd att förhandla någon gång.

Hur man ökar affärer genom förhandling. Skriv inte checkar du inte pengar!
Hur man ökar affärer genom förhandling. Skriv inte checkar du inte pengar!

Du kan få en kant inte bara genom att lära sig något om att förhandla. Din kant blir bara skarpare om du verkligen lever som du ska lära sig.

Förhandla utövas av alla, varje dag, på alla sätt. Du gör det. Vi gör alla det. Gör det med skicklighet och avsikt, sedan titta din vinst förbättras.

Oavsett ditt företag situation är, måste du vara medveten om skillnaderna i människors intressen. Du kan också tänka i termer av "dagordning". Om du inte betalar uppmärksamhet till intressen och agendor, inklusive din egen, då är du genast en allvarlig nackdel. Det är ganska enkelt! Räkna ut vad folk verkligen vill - vad deras sanna intressen är - så har du en startpunkt.

Förhandlingsförmåga för att hjälpa företagens tillväxt. Var inte rädd för att vara kreativ!
Förhandlingsförmåga för att hjälpa företagens tillväxt. Var inte rädd för att vara kreativ!

Om de människor du arbetar med känner processen är rättvis, kommer de sannolikt att göra ett verkligt engagemang för dig. Åtminstone de ska stanna runt och lyssna på vad du har att erbjuda. När de börjar se röda flaggor, kommer de tillbaka omedelbart av och leta efter ett sätt att vicka ut något avtal de har med dig.

  1. Skriv inte checkar du inte pengar! Eller ... aldrig göra ett åtagande om du inte kan uppfylla den. Din online-verksamhet endast har en sak för det hela tiden: ditt rykte. Ha alltid detta i åtanke. Människor tenderar att ha en känsla av rättvisa och förståelse. Och många människor kan förlåta ärliga misstag. Men de flesta nya affärsrelationer kommer att lida allvarlig inre skador om du inte följer dina åtaganden.
  2. Var inte rädd för att vara kreativ! Brainstorming eller mind-mapping tekniker en öppenhet för besynnerliga förslag, och öppenhet för oväntade möjligheter expandera alla möjligheter. Du ska öppna dörrar till större vinster genom att förvänta det oväntade än när du beter förutsägbart.
  3. Folk älskar kreativitet! Det kan göra alla ser bra i slutändan.
  4. Fokusera på vad folk säger! Var särskilt uppmärksam på eventuella underliggande betydelser. Läs mellan raderna. Du kommer att ha större förståelse om den andra personens verkliga intressen och agendor. Aktivt lyssnande kan förändra allt om du bara gör det.
  5. Tänk på vikten av relationen i alla förhandlingar, vare sig företag eller personliga. Veta prioritet relationen kommer att hjälpa dig att veta när att ge upp lite mark kan orsaka kortsiktiga kostnader utan långsiktiga vinster. I näringslivet alltid vet hur mycket mark du säkert kan ge upp för att nå önskade mål. Aldrig ge bort gården om du inte är positiva till långsiktiga fördelar finns där för dig.
  6. Och alltid vara beredd ... Ange alltid i någon förhandling med din bästa back-up plan. Tänk på sämre scenarier, den absoluta botten-line du acceptera och vara beredd att tänka snabbt ifall du behöver.