O2i

Hur man monterar en styrelse rådgivare

Att ha en styrelse rådgivare för ditt företag är en verkligt värdefull tillgång. Styrelsen för rådgivare är sammansatt av personer som är experter inom relevanta områden, och de är där för att hjälpa ditt företag att nå sina mål och även skifta riktningar om det behövs. De ger goda råd för att hjälpa till att forma dina beslut, och de fungerar som mentorer för att vägleda dig när du leda företaget mot framgång. Styrelsen för rådgivare skiljer sig från styrelsen, genom att de förstnämnda inte är juridiskt bunden till ditt företag och du inte har någon skyldighet att strikt följa deras råd. Som termen antyder, styrelsen för rådgivare är där i egenskap av konsulter för att ge dig råd om du så önskar.

  1. Tänk företagets mål och vision. Dina mål för ditt företag bör vara landmärket alla dina ansträngningar och strävanden kanaliseras mot. Brainstorm av de nuvarande behoven i ditt företag, samt de förbättringar som du planerar. Skriv allt detta ner.
  2. Vet vem de skall få. En allmän riktlinje för att hjälpa dig med ditt val är här: skulle du vilja få rådgivare som har haft erfarenhet av att gå igenom samma utmaningar som ditt företag just nu går igenom. Deras nivå av erfarenhet bör representera nivån precis där du vill att ditt företag att gå. Till exempel, om ditt främsta mål för ditt företag är att öka försäljningen på den marknaden med upp till 50%, leta efter personer som framgångsrikt har lett andra företag mot samma strävan.
  3. Vet vem inte att få. Det är viktigt att du hittar rådgivare som inte är känslomässigt engagerade i ditt företag, till exempel vänner eller familjemedlemmar. Det finns en viss fara för detta, eftersom deras beslut kunde dämpas med partiskhet. Dessutom är det en bra idé att hitta objektiva rådgivare, eller de som inte är parter till ditt företag. För att vara mer specifik, är dessa människor som har andra företag, och de är inte att göra en levande från ditt företag. Fördelen med detta är att de kommer att ge tydliga, sansade råd som härrör från deras egna erfarenheter och inte att svara på deras personliga intressen.
  4. Skapa ett balanserat lag. Detta betyder att du ska veta hur många rådgivare skulle du behöver för att skapa synergieffekter vid diskussioner och brainstorming. Styrelsen för rådgivare bör komplettera varandra och inte vara alltför lika att de bara skulle upprepa varandras idéer och insikter. Du kan också skapa balans där några av dina rådgivare är outsiders (se nummer 3), medan vissa kommer att ha omfattande, insider kunskap om ditt företag. Vanligtvis cirka fem rådgivare är tillräckliga.
  5. När du har skapat en lista över kandidater som du är intresserad av att anlita rådgivare, presentera dem en kort men omfattande förslag. Detta förslag ska beskriva ditt företag, dina omedelbara och långsiktiga planer för ditt företag, och hur deras kompetens kan hjälpa. Om kandidaterna du skulle vilja vara rådgivare är inte tillgänglig, kan du be dem om en lista över referenser. Dessutom är det en bra idé att ha ettåriga avtalsvillkor (max) för dina rådgivare, så att du skulle ha möjlighet att inte återanställa dem. Det är bra att hela tiden kunna ta in nya rådgivare som skulle lägga nya perspektiv och idéer till ditt företag.

Där har du det

Hur man monterar en styrelse rådgivare. Tänk företagets mål och vision.
Hur man monterar en styrelse rådgivare. Tänk företagets mål och vision.

Där har du det! Dessa är bara några av de tips för att sätta samman en styrelse rådgivare. Vet att bara för att du är ägare eller chef för ett företag betyder inte att du måste göra alla beslut ensam. Lär av andras erfarenheter, och tänka på dig själv som en elev som under ledning av era mentorer. Det kommer definitivt att göra dig och ditt företag väl ha de bästa mentorer ute. Lycka till!