O2i

Hur man minimerar identitetsstöld

Identitetsstöld är fruktansvärda

Identitetsstöld är fruktansvärda. Människor kan använda din identitet för att stjäla dina pengar och tillgångar. Det kan också användas för att stjäla tillhörigheter från andra människor. Dessa typer av brott händer oftast om du är oförsiktig. Nedan finns guider som hjälper dig att minimera möjliga identitetsstöld.

 • Var försiktig med att använda Internet. Kasta inte information lätt i undertecknandet upp för online-konton. Exempel på viktig information är kreditkort, personnummer, och databank. Hackers kan få tillgång till dina konton enkelt om du inte kommer att ta väl hand.
 • Kasta inte postmeddelanden med personlig information. Spara alla dina räkningar kreditkort och andra personliga Billings. Strimla tidningarna om du vill spara utrymme. Kom ihåg att människor med sjuka avsikter kan snoka i soptunnor för att få information som de kan använda mot människor.
 • Lita inte på någon lätt. Liksom, inte Kompendium kreditkort till servitörer och bellboys om du inte känner dem personligen. Carry kontanter som möjligt för att undvika att utsätta personlig information.
 • Ta hand om din kredit rapport. Alltid få din årliga kredit rapport. Analysera rapporten om det finns felaktiga uppgifter. Du måste också ange dina räkningar och ha den till hands. Kommunicera dina fordringsägare omedelbart om det finns felaktiga uppgifter.
 • Placera inte utgående motsvarigheter i osäkra brevlådor. Det är bättre att sätta in utgående brev till postkontor för säkerheten.
 • Ge inte personlig information till säljare. Det finns olika illvilliga planer att folk helt enkelt inte att stjäla. Gör inte hysa säljare om de inte har ett ID-kort. Om du är intresserad av sina erbjudanden, sedan undersöka företagets nummer och ringa ett samtal.
 • Förvara inte personliga lösenord i offentliga datorer. Kontrollera att du loggar ut ordentligt från e-post, sociala konton nätverk och andra webbplatser som du anslutna till. Du måste köra dubbla extra försiktig om du använder en bärbar dator, eftersom misplacing din bärbara dator gör att du riskerar för hackers.
 • Var försiktig i kreditkort svepa. Skriv inte hela ditt kontonummer som helst på din check. Istället skriver de sista 4 siffrorna i ditt kreditkonto. Kom ihåg att ditt kreditkortsföretag redan vet denna information. Låt inte dig själv fastna i "ära systemet eller etikett." Kom ihåg att vem som helst kan få frestas att stjäla pengar om tillfälle ges.
 • Fotokopia alla dina viktiga dokument. Det är viktigt att ha en ögonblicksbild av innehållet i din plånbok så att du kan få snabb tillgång till din telefon och kontonummer. Du måste bära ditt pass är exemplar när du reser om du upplevt bedrägeri som kan hända om ditt kreditkort och personnummer stjäls. Kontakta din handlare, bank eller kreditkortsföretag omedelbart om du förlorat dessa handlingar eller om du inte får fakturor, uttalanden eller förnyas betal / kreditkort.
 • Säkra ditt personnummer konto. Ge andra identifierare som möjligt. Be att ge ett annat nummer om du blir ombedd att ange ditt körkort nummer och personnummer.
 • Övervaka ditt kreditkort och bankkonto regelbundet. Kontrollera dina saldon regelbundet via Internet, ATM eller telefon. Bekräfta att du förhandlar i enlighet med godkända transaktioner. Använd telefon eller e-post varningar för att övervaka uttag, låga saldon, betalningar och överföringar.

Gör inte en transaktion eller någon förhandling om du tvivlar

Hur man minimerar identitetsstöld. Var försiktig med att använda internet.
Hur man minimerar identitetsstöld. Var försiktig med att använda internet.

Gör inte en transaktion eller någon förhandling om du tvivlar. Dubbelkolla varje institution och enhet innan de undertecknar några avtal. Kom ihåg att minimera identitetsstöld handlar om försiktighet och ta hand.