O2i

Hur man läser varningsskyltar vid kapitalanskaffning

En av de magiska ingredienserna bakom varje framgångsrik verksamhet är kapitalintensiv. Kapitalet behövs för att starta verksamheten, och när företag bestämmer sig för att expandera, är kapitalet också behövs. Kapitalanskaffning görs vanligen med hjälp av lager och kontakter med investerare. Men medan lagren och investerare kan dramatiskt öka ditt kapital, tänk på att det finns några varningssignaler som du bör vara på jakt efter.

Investor förhandlingar

Investor förhandlingar. När du letar efter investerare i ditt företag, vad du vill skapa är ett relativt jämlikt förhållande som ger utrymme för förhandlingar. Du kommer förmodligen stöta på några investerare som bara är beredda att investera om de få saker sin väg. Dessa typer av investerare bör undvikas eftersom de kommer bara begränsa din rörlighet inom verksamheten. Om investeraren råkar ha en annan affärsfilosofi, kan detta leda till att du blir trängts ut av ditt eget företag, och allt på grund av att investerare har huvudstaden. Oavsett hur viktigt huvudstaden är, tänk på att din förmåga att hantera det själv är ännu viktigare.

Flexibilitet

Hur man läser varningsskyltar vid kapitalanskaffning. Investor förhandlingar.
Hur man läser varningsskyltar vid kapitalanskaffning. Investor förhandlingar.

Flexibilitet. Se också till att du handskas med investerare som gör att du kan ta itu med andra investerare. En bra investerare vet att företagen kommer att ha kontakter med många typer av investerare. Detta är naturligt eftersom företag försöker generera så mycket pengar och så mycket kapital som möjligt för en expansion i näringslivet. Om investeraren begränsar din interaktion med andra investerare, kommer du att kunna generera mindre kapital på lång sikt, även om din investerare kommer att ge dig en rejäl investeringskapital. I slutändan kommer att göra med en hel del investerare allt samordnar en repeterbar mängd kapital vara bättre än att ta itu med en enda investerare, oavsett hur mycket investeringar som han är villig att göra.

Lager avtal. En annan varningssignal om att du bör vara försiktig med är stock avtal där du är tvungen att ge din investerare med aktier som han inte har köpt. I vissa fall är arrangemang som gjorts så att bestånden ges fritt till investerare om aktien sjunker under ett visst pris, vanligtvis det pris som investeraren används för att köpa hans aktier. Detta är helt enkelt för riskabelt, eftersom aktiemarknaden ständigt förändras och ingen kan garantera någon enskild stock.

Fasta investerare. Undvik också investerare som inte tillåter dig att utöka ditt kapital kampanj till andra investerare. Ibland finns investerar block som försöker dominera små till medelstora företag. Detta sker ofta så att lovande bestånd hålls inom blocket. Detta bör undvikas eftersom detta kommer att begränsa ditt kapital i det långa loppet. Dessutom begränsar dina aktier till en viss grupp av investerare. Om ditt företag går bra, kommer du att behöva anskaffa kapital förr eller senare för en annan utbyggnad. Om du bara hantera en fast grupp av investerare, kommer du så småningom till en punkt där du finner att investerarna helt enkelt begränsar ditt kapital.

Investor förhandlingar. Flexibilitet.
Investor förhandlingar. Flexibilitet.

Så gott som kapitalet är för ett företag, där du får huvudstaden också frågor. Förvara dessa varningssignaler i åtanke och samtidigt höja ditt kapital, och när du ser dessa typer av investerare, helt enkelt leta efter andra investerare som kommer att hjälpa dig med din verksamhet utan bromsande din potential för tillväxt.