O2i

Hur man läser en god tro uppskattning

God tro Uppskattningar är sammanfattningen av de beräknade totala kostnaderna när du vill genomgå en inteckning transaktion. God tro Uppskattningarna baseras från RESPA eller fastigheter Rutiner bosättningslagen där långivaren måste ge kunden (den person som ansöker om lån) GFE åtminstone inom tre dagar efter inlämnandet av de former låneansökan. GFE s är utformade för att ge låntagaren en möjlighet att titta runt och propagera för de bästa priserna för sitt lån. Om du vill vara en informerad låntagaren då måste du veta hur man ska läsa och tolka god tro bedömer att du kommer att få när man tittar ut efter bra erbjudanden bolån.

Hur man läser en god tro uppskattning. . Att känna de olika numren.
Hur man läser en god tro uppskattning. . Att känna de olika numren.

  • . Att känna de olika numren Vanligtvis i GFE-talet, finns det en nummerserie inblandade - 800 s, 900 s, 1000, 1100, 1200 och 1300-talet, där de mest relevanta avgifter för du är i 800: s sortiment. Detta avsnitt skulle typiskt inkluderar poster såsom kreditupplysningar, Marie och skatt samt tjänster inspektion och liknande. Ibland är golvet certifiering också behandlas i detta avsnitt. Ju mer transparent rapporten är, desto bättre, eftersom alla kostnader ska vara synlig för låntagaren utan påslag avgift av något slag. Övriga avgifter där långivaren kan ha 100% kontroll över är mäklare avgifter, rabatter, bearbetning och andra administrativa avgifter.
  • Att veta hur mycket den ursprungliga avgiften ska vara. Du ska veta att ursprung avgifter bör vara i intervallet ca 1% av det belopp som du riktar dig till lån med en sällsynt högst 2%. Den lägre skattesatsen skulle normalt gälla för lån av mindre värde. Om du märker att långivaren är att debitera dig en ovanligt hög ursprung avgift så skulle det vara bäst att fråga varför det finns en premie och vad det innebär.
  • Förstå 1100 avsnitt. Detta avsnitt kommer närmare de avgifter som rör din titel och Escrow. Om i fall du har ett utmärkt samarbete med din Escrow officer sedan ditt Escrow avgiften kan hävas eller en stor rabatt kan tillämpas. Ibland allt du behöver göra är att be. Om de säger nej, åtminstone du provat. Om de säger ja då stora besparingar kommer att ges till dig. Det är därför det inte skulle skada att vara trevligt för de flesta. I nästa avsnitt, de 1200 och 1300 områden skulle specificera de avgifter som hänför sig till regeringen eller andra lokala avgifter myndigheter såsom skattemärken och skadedjur inspektioner.
  • Att ha en "återbetalningsbar pad." Vanligtvis€ en återbetalningsbar dyna av cirka 225 kan tillhandahållas. Detta innebär att det finns en buffert i fall avgifterna överstiger vad som skrivs i GFE och 225€ bufferten skulle täcka denna kostnad. Detta skulle vara mycket bekvämt för dig och typ av ser du att kostnaden inte kommer att svälla när du går med en viss långivare.


Några fler sätt att veta och förstå din GFE är genom att fråga din lånehandläggare att innehålla fullständiga uppgifter om de avgifter, särskilt de som verkar ganska stor. Vanligtvis dessa avgifter kan delas upp ytterligare och det skulle ge dig större synlighet för din GFE.