O2i

Hur man lär sig vad du behöver veta om reseförsäkring

Om du ska göra en hel del resor, kanske du vill överväga att få reseförsäkring. Men innan du ens lägga en hand på din plånbok, här är några saker du behöver veta om reseförsäkring:

Hur man lär sig vad du behöver veta om reseförsäkring. Du kanske redan har reseförsäkring och vet inte det.
Hur man lär sig vad du behöver veta om reseförsäkring. Du kanske redan har reseförsäkring och vet inte det.

Du kanske redan har reseförsäkring och vet inte det. När du ställer ut för att se världen, bör reseförsäkring vara högst upp på din lista över saker du inte kan lämna hemmet utan. Även om du tillbringar bara några dagar strax utanför USA: s gränser, är reseförsäkring en nödvändighet. Som sådan, bör en av dina första bekymmer är att kolla om du redan har en plan. Många människor i dessa dagar har reseförsäkring planer samman med arbetsrelaterade förmåner. Fråga din personalavdelning, eller någon annan berörd enhet på jobbet, om vad försäkringar du njuta som en del i ert avtal.

Kreditkortsföretag kan också inkludera reseförsäkring under din kreditkorts årsavgifter. Kontrollera med din bank för att se om du behöver kontakta en försäkringsagent för dina resor. Du vill verkligen inte att spendera dina surt förvärvade dollar på något som du redan har till att börja med.

Det är en god investering. I bästa fall-scenario, kommer du aldrig att se din reseförsäkring planen träda i kraft. Men du kan aldrig vara för säker med saker när ditt liv och välbefinnande står på spel. Vissa försäkringar är provinsiell, vilket innebär att de bara gäller när du är i landet. Reseförsäkring ger ett skyddsnät för dig och / eller dina förmånstagare ska något hemskt hända dig när du är utomlands.

Det är en god investering. Gör en liten undersökning.
Det är en god investering. Gör en liten undersökning.

Gör en liten undersökning. Få de exakta detaljerna om vad täckning du har eller planerar att skaffa. Varje reseförsäkring plan är olika, och vissa kanske inte passar dina behov. Planer som ingår med arbetsrelaterade förmåner och kreditkort kan ha en gräns satt till täckningen. Till exempel, kan planen täcker endast upp till 2990€ i medicinska räkningar. Det är förmodligen inte tillräckligt om du är på väg att vandra i Himalaya. Se till att varje risk för att du kan stöta på är täckt av din reseförsäkring.

Välj ett paket

Välj ett paket, är något paket. Reseförsäkring ofta tillgängliga i praktiska, anpassningsbara paket. Den nakna viktigt när det gäller att välja ett paket är sjukersättningar, men du kan välja att lägga försäkring för ditt bagage, personliga tillhörigheter, samt flyg / resa avbokning. Även om det är normalt bäst att täckas för allt så att inget lämnas åt slumpen, kommer du antagligen att jobba paketet runt din budget. Börja med att täcka vad du värdesätter mest - ditt liv, och sedan arbeta dig nedåt.

Du kommer att vilja överväga dina aktiviteter också. Säg att du planerar att gå whitewater-rafting i södra Europa - du måste hitta en plan som inte kommer att ogiltigförklaras vid riskfyllda sporter. Täckning i dessa fall är av yttersta vikt, eftersom det är dessa olyckor som är mest angelägna. Studera din resplan, och sedan studera din reseförsäkring.