O2i

Hur man köper från Kina


Förutom att ha den största befolkningen i världen är Kina också en plats att källan alla typer av produkter och varor, till låga priser, med frakt och leverans kastat i. Du kan vara en återförsäljare eller grossist söker nya produkter att lägga till ditt företag katalog eller du kan också vara en person som är intresserad av att köpa direkt från kinesiska leverantörer, skära ner mellanhänder och agenter som lägger sina egna kommissioner eller resultat att driva upp priserna. Oavsett anledning, här är några mycket intressanta och hjälpsamma förslag på hur du kan köpa produkter direkt från Kina.

Steg 1

Välj de produkter du vill källa. Utbudet av produkter som du kan köpa direkt från Kina sträcker sig från kläder till smycken, hushållsmaskiner, hårdvara, tung utrustning, elektronik, konst, hantverk, etc. Gör en lista över alla produkter som du vill ha en stabil och tillförlitlig källa försörjning från Kina. Leta efter produkter som är populära och efterfrågade, eller trendiga och moderiktiga eller är bruksföremål för vilka det finns alltid en klar efterfrågan på marknaden. Om du köper för dina egna behov, kommer samma regler också.

Steg 2

Hur man köper från kina. Välj de produkter du vill källa.
Hur man köper från kina. Välj de produkter du vill källa.

Söka efter leverantörer. Det finns många sätt som du kan källa ut potentiella leverantörer för de produkter du funderar på att köpa. Först och främst, gå igenom olika business-to-business kataloger som är tillgängliga både online och offline. Du kan begränsa dina sökkriterier att kasta upp bara Kina-baserade tillverkare och leverantörer. Ett annat sätt är att få en lista på olika kinesiska företag och forskning varje företag för sig.

Steg 3

Webbkataloger. Bläddra igenom stora webbkataloger som är specialiserade på kinesiska produkter. Några exempel på sådana webbkataloger är Alibaba.com, Made in China.com och Global Sources.com. Dessa kataloger kommer att hjälpa dig att hitta både verifierade och overifierade leverantörer och tillverkare.

Steg 4

Besök företagets webbplatser eller använd "kontakta oss" information. När du har gjort en lista över företag, titta igenom katalogen av produkter som tillhandahålls i webbkatalogen själv, eller besök bolagets hemsida om länken är tillgänglig, eller utnyttja de telefonnummer eller e-postadresser som finns i katalogen. Kontakta företag en efter en och samla all relevant information i form av sortiment, pris, frakt och leverans, minsta sändningen krav etc. Jämför alla erbjudanden mot varandra och välja den bästa för att registrera dig med och komma igång. Här är det alltid bra att hålla en back-up leverantör på plats, om den valda leverantören inte kan uppfylla dina krav.

Steg 5

Söka efter leverantörer. Besök företagets webbplatser eller använd "kontakta oss" information.
Söka efter leverantörer. Besök företagets webbplatser eller använd "kontakta oss" information.

Produkt provtagning och relaterade frågor. Många av de företag eller leverantörer kan vara villiga att lämna prover av de produkter du söker. Till exempel, om du är intresserad av att köpa T-shirts, kan du be om prover i alla storlekar och färger, som leverantörerna skickar, eller de kan skicka dig ett par av prover och en detaljerad produktkatalog listar sorter. När det gäller elektronik, apparater eller maskiner av något slag, be om detaljerade specifikationer.

Steg 6

Ställa in transport och leverans. Vissa företag kan ha sin egen frakt-och leveranssystem, och allt du kan behöva göra är att ta emot leveransen när objekt anländer. I andra fall kommer öppna ett konto hos FedEx eller UPS vara lämpligt, eller så kan du logga in med speditörer när det gäller större massor av varor.

Steg 7

Betalningar. För små biljett objekt, kommer du vara tvungen att göra en förskottsbetalning, i dessa fall är det bättre att använda mekanismen och tjänster som inrättats genom kataloger som Alibaba. För större objekt kan du träna spärrade betalningar eller betalning i omgångar - några belopp i förskott och resterande vid leverans under goda och intakt förhållanden.


Du ska nu kunna komma igång med att köpa varor från Kina direkt, med hjälp av de riktlinjer som anges ovan. Se till att ta reda på om några skatter eller avgifter är inblandade i att importera nettovara, finns det oftast inga krav när det gäller små sändningar eller enskilda leveranser.