O2i

Hur man kan strukturera din tid i ett hem affärer

Driva ditt företag från bekvämligheten av ditt hem har många fördelar

Driva ditt företag från bekvämligheten av ditt hem har många fördelar. Du är din egen chef, arbetar du enligt din egen tid och takt, och du njuta av dina vinster till fullo. Du behöver inte oroa dig för att vakna upp tidigt för att slå trafiken och du behöver inte rusa eller hoppa din frukost bara så du kan klocka i tid.

Samtidigt med total frihet när det gäller arbetsschema, att driva ditt företag från hemmet kan äta den tid du har för din familj eller din familj kan förbruka tid du har avsatt för ditt arbete. Hantera din tid för familj och för ditt hem affärer är nyckeln för att säkerställa att båda aspekterna av ditt liv får tillräckligt med uppmärksamhet.

Hur man kan strukturera din tid i ett hem affärer. Driva ditt företag från bekvämligheten av ditt hem har många fördelar.
Hur man kan strukturera din tid i ett hem affärer. Driva ditt företag från bekvämligheten av ditt hem har många fördelar.

Om du kör din verksamhet från hemmet och du behöver lite hjälp att hantera din tid mellan arbete och familj, här är några förslag som du kan följa för att hjälpa dig att strukturera din tid effektivt.

Skaffa en arrangör

Skaffa en arrangör. Oavsett om det är en bordsskiva arrangör, en bärbar arrangör eller en kalender arrangör, måste du äga en och uppdatera den varje dag. Arrangörer är utformade för att hjälpa dig hantera ditt schema för varje dag i veckan genom att ange vad du måste göra eller där du behöver vara vid vissa tider på dagen. Religiöst anteckna ditt dagliga schema på arrangör så att du kan hålla koll på de saker du behöver för att utföra, möten du behöver för att delta, och möten du behöver för att hålla. Äga en arrangör inte bara gör att du "ordna" din dag, det hjälper dig också balansera din tid väl mellan ditt företag och din familj.

Avsätta ett område i ditt hem speciellt för ditt arbete och planera ditt arbete schema också. Med en specifik kontor i ditt hem hjälper dig att hålla viktiga dokument på plats och bort från barnen. Planera din arbetsschema bidrar till att du har tillräckligt med tid för ditt företag även när du är hemma. Du kanske vill schemalägga detta när barnen är borta i skolan så att du kan arbeta lugnt utan några distraktioner. Om du har en bebis eller ett litet barn att vaka över, kan du schemalägga din "kontorstid" under barnets tupplur tid på eftermiddagen, och igen när barnet går till sängs på kvällen.

Skaffa en arrangör. Prata med din familj.
Skaffa en arrangör. Prata med din familj.

Skriv din egen arbetsregler, lägga den i ditt kontor och följa den. Till exempel ingen kontroll av webbplatser för sociala nätverk eller chatta med vänner under din arbetstid. Låt telefonsvararen plocka upp inkommande telefonsamtal, och ta emot samtal endast när det är viktigt. Följ de regler som observerats i ett kontor för att hjälpa dig disciplin dig själv och fokusera på ditt hem affärer.

Prata med din familj

Prata med din familj, speciellt dina barn, och förklara för dem hur viktigt ditt företag och varför de inte bör störa dig när du arbetar. Ställ några regler för dem också så att de inte blanda sig med din dator och ditt kontor område. Förklara dessa saker för dem kommer att hjälpa dem att förstå och respektera dina arbetstimmar samtidigt få dem att känna sig hemmastadda att du är där när som helst de kan behöva dig.

Arbeta hemifrån är en stor möjlighet att tjäna pengar och samtidigt ha tillräckligt med tid för att förbereda dina barns luncher och laga familjens middagar. Med stöd av hela din familj och din disciplin och förmåga att hantera din tid väl, kommer ditt hem företag trivs och du och din familj kommer säkert att skörda sina belöningar.