O2i

Hur man kan öka och bibehålla motivationen

Lär dig att öka motivationen genom utprovade metoder och bli mer framgångsrik i ditt liv

Motivation varar inte. Det är en kort kemisk frisättning av adrenalin i kroppen, vilket gör oss sträva efter mer. Men som många av oss vet, vakna upp nästa dag verkar landa dig tillbaka i början.

Motivation kan jämföras med en ballong som för alltid läcker luft. Det måste "förstärkt" med jämna mellanrum för att bibehålla en stabil form.

Hur man kan öka och bibehålla motivationen. Skriv ner mål: kortsiktiga mål (1 månad) och långsiktiga mål (1 år) och långsiktiga mål (5 år).
Hur man kan öka och bibehålla motivationen. Skriv ner mål: kortsiktiga mål (1 månad) och långsiktiga mål (1 år) och långsiktiga mål (5 år).

Öka motivationen regelbundet är det mest effektiva sättet att upprätthålla en jämn nivå. Företagare kämpar ofta med motivation och befinner sig förhala. Detta beror på det faktum att de är sina egna chefer och inte svara till en överlägsen.

Att börja öka motivationen, måste du upprätta vad som motiverar dig. Det enklaste sättet att avgöra din stil motivation är att tänka tillbaka till en tid du motiverad eller känner proaktiv. Var det för att du såg något på TV? Har din vän poäng ett högt betalda jobb? Eller kanske du nått botten och du drevs av rå beslutsamhet.

All motivation är riktad mot ett mål, det kan vara att få ur soffan och få ett jobb, bli en bättre partner, eller att få din kropp i form.

Att veta vad du vill från detta liv är den första nyckeln till att öka och bibehålla motivationen.

Om du inte vet vad du vill, sedan lägga den i följande perspektiv. Vad gör du inte på denna punkt i ditt liv som du förmodligen bör göra?

Följande steg är bra sätt att börja och upprätthålla en god motiverande cykel.

Steg 1

Skriv ner mål: kortsiktiga mål (1 månad) och långsiktiga mål (1 år) och långsiktiga mål (5 år). Var kreativ med dina mål, men också vara realistiska. Målen kommer ofta att vara förändringarna i varandra. T.ex. Kort sikt: börja spara pengar / spara X antal dollar. Medellång sikt: starta ett företag. Lång sikt: bli miljonär.

Håll dina mål på ett synligt ställe, bredvid datorn, som din skrivbordsbakgrund, eller på badrumsspegeln.

Steg 2

Lär dig att öka motivationen genom utprovade metoder och bli mer framgångsrik i ditt liv. Hitta motiverande citat som är relevanta för dina mål och skriva dem på post-it-lappar och hålla dem i hela huset.
Lär dig att öka motivationen genom utprovade metoder och bli mer framgångsrik i ditt liv. Hitta motiverande citat som är relevanta för dina mål och skriva dem på post-it-lappar och hålla dem i hela huset.

Hitta motiverande citat som är relevanta för dina mål och skriva dem på post-it-lappar och hålla dem i hela huset. På kylskåpet, på datorn, på badrumsspegeln. Eller om omständigheterna inte tillåter detta, stick dem i din personliga område. Jag har provat detta och det fungerar som en charm.

Steg 3

Sök upp relevanta resurser. Gå till biblioteket, eller köpa en bok eller DVD relevanta för vad du vill uppnå. Göra en investering i en resurs ofta ökar chanserna att du kommer att utnyttja det på rätt sätt för att få dina pengar är värt. På Amazon.com kan du hitta böcker från så lågt som 5€.

Steg 4

Hitta likasinnade individer. Detta kan ske genom sociala nätverkssajter, gå med i en klubb eller omge sig med vänner som har uppnått vad du försöker uppnå.

Att göra detta kommer att hjälpa dig att behålla fokus på prioriteringar och kan skapa en konkurrenskraftig miljö som kommer att visa sig vara en stor drivkraft. Konkurrensen är känd för att ta fram det bästa i den mänskliga potentialen, så försök att söka ut där det är relevant för dina mål.

Steg 5

Försök att hålla upptagen - detta kommer att bidra till att upprätthålla farten och undvika förhalning. Det bästa sättet att hålla upptagen är att hålla ett schema över din dag och vecka. Varje morgon skriva ner vad du behöver göra i prioritetsordning. Gör som många saker som du kan som är relevanta för att uppnå dina mål. Det är viktigt att korsa varje uppgift av som du slutföra det. Undvik hoppa uppgifter om det inte är oundvikligt. Efter dina dagliga uppgifter är klar hittar du stor tillfredsställelse i avkopplande framför TV: n utan att känna skuld.

Steg 6

Eliminera stress. Överskott stress uttömmer din kropp och själ, som sedan påverkar motivation nivåer. Försök att ändra beteenden som orsakar överdriven stress, om ditt jobb är betonar dig och du kan lika gärna vara någon annanstans och sedan gå! Gör ett mål för det. Eller kanske du har en relation som är inget annat än problem? Gå vidare och fokusera på ditt eget liv, om inte naturligtvis framgången för detta förhållande är ett mål för dig. Ett bra sätt att lindra stress är att utöva.


Dessa steg är några av många tekniker som finns tillgängliga för att öka och bibehålla motivationen. De kan vara nog för dig, eller du kan behöva mer. Om ett av stegen är inte tillgängliga för dig på denna punkt, då inriktas på de som är. Lägg dem på prov, gå skriva ner dina mål, ta kontroll över ditt liv och göra något av din existens.