O2i

Hur man kan investera lotterivinster

Vinna på lotteri är förmodligen en av de största drömmar som många människor har, speciellt i dessa ekonomiskt prövande tider. Även vinna på lotteri är högst osannolikt, här är några steg som hjälper dig att använda vad pengar du har vunnit i lotteriet. Med rätt drag, kan du verkligen göra pengar arbeta för dig och du kan börja din förtidspension.

Hur man kan investera lotterivinster. Kontanter eller tid betalningar.
Hur man kan investera lotterivinster. Kontanter eller tid betalningar.

  • Kontanter eller tid betalningar. Först av allt, fundera på om du vill ta ut alla dina vinster, eller om du vill ha betalt successivt över tiden. Genom att välja att betala gradvis, kommer du få upp till två gånger mer pengar. Men du kommer inte att kunna investera pengar på en gång. Om du verkligen vill satsa, men det är bäst att ta ut alla dina pengar på samma gång. På så sätt kan du utnyttja engångsbelopp på något sätt som du vill.
  • Tänk skatter. Om du råkar ta ut alla dina vinster, en av de första saker som du måste tänka på är din skatt. De skatter som du kommer att betala för dina vinster kommer att bli mycket höga, och kan vara så mycket som en tredjedel av alla dina vinster. Detta innebär att om du vinner en miljon dollar, i verkliga livet du faktiskt kommer att kunna använda endast ca $ 666.000. Detta är fortfarande mycket pengar, men inte lika mycket som ni förmodligen förväntat.
  • Räkningar och uppehälle. Efter betalar alla dina skatter, måste du överväga dina levnadskostnader och alla de andra räkningar som du måste betala. Ta ut ett papper och beräkna hur mycket du faktiskt behöver för att hålla huset, betala el, vatten, internet och andra abonnemang som du har. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du faktiskt måste betala varje år. Se till att du drar alla dessa, så att du fortfarande kommer att ha uppehälle att arbeta med när du börjar investera. Detta är särskilt viktigt om du planerar att gå i pension tidigt och sluta ditt jobb, och hädanefter bara förlita sig på dina vinster att göra fungerar för dig.
  • Skattefria alternativ. Därefter överväga tax free investeringsalternativ. Även i investeringar, finns det sätt att regeringen kan beskatta dig. På grund av detta bör du leta efter olika skatter uppskjutna investeringsalternativ. På så sätt kommer huvuddelen av dina pengar sparas från att gå in i skatt. De första åren är särskilt viktigt, eftersom du bara arbetar på ditt kapital. När du har tjänat från ditt kapital, är detta den tid då du kan börja investera dina pengar i beskattade investeringsalternativ.
  • Tillgångsklasser. Slutligen, överväga att investera dina pengar i en rad olika optioner. På så sätt kommer du inte mottagliga för en kollaps av något företag eller bransch. Aldrig någonsin satsa alla dina pengar på bara ett företag eller i en enda bransch. Aktiemarknaden och investeringar scenen är ganska ostadig. Du vill inte vara instängd i en bransch som plötsligt kollapsar.


Med dessa steg i åtanke, bör du kunna göra dina lotterivinster fungera för dig genom investeringar. Med rätt investeringar rör sig, kan du ta din förtidspension och börja koppla av och leva det liv som du alltid har velat.