O2i

Hur man kan beräkna EBITA

Resultat före räntor

Resultat före räntor, skatt och avskrivningar eller EBITA används ofta vid beräkning lönsamhet och effektivitet nyckeltal för företag. Siffrorna som behövs för att beräkna detta återfinns ofta i ett företags resultaträkning. Detta är vad vissa människor använder för att få en ungefärlig siffra på sina råa inkomster.

Resultat före räntor

Resultat före räntor, skatt och avskrivningar eller EBITA är nästan som EBIT men tar bort avskrivningar eftersom det alltid är en icke kassapåverkande post och inte intresserar mest seriösa investerare. Bara för att ge dig en idé om hur försumbar avskrivning är att seriösa investerare, de tar mer hänsyn till avskrivningar vid fastställande lönsamhet. Avskrivningar relaterar ofta till ett företags immateriella tillgångar och kan inte användas ens i grov uppskattning för återanskaffningsvärde.

Hur man kan beräkna EBITA. Leta i resultaträkningen.
Hur man kan beräkna EBITA. Leta i resultaträkningen.

Följ bara stegen nedan för att beräkna din EBITA. Du behöver uttalande företaget inkomster och en praktisk räknare för att göra matten för dig.

  • Leta i resultaträkningen. Företag ger vanligtvis dessa utan mycket byråkrati. Detta dokument visar dig ett företags resultaträkning detta är viktigt. När du har uttalandet företaget intäkter, leta efter nettoresultatet.
  • Därefter leta upp artiklar för räntor, skatt och avskrivningar. Lägg upp dessa poster. Det här är din totala.
  • Slutligen, subtrahera det totala du fick från poster computing Line för räntor, skatt och avskrivningar i steg 2 från det belopp du beräknas i steg 1. Resultatet av detta är din EBITA.

Beräkning för EBITA görs i de lätt att följa steg och du bör komma med en robust nummer som hjälper dig att göra beslut om dina investeringar. Men observera att Resultat före räntor, skatt och avskrivningar eller EBITA inte kassaflödet. Ett företag som har stora Resultat före räntor, skatt och avskrivningar eller EBITA betyder inte att de har bra kassaflöde.

Numera är det lätt att beräkna för EBITA

Numera är det lätt att beräkna för EBITA. I själva verket är det lärs ut i många grundläggande företagsekonomiska kurser i någon form av inlärning institut. Att veta hur man beräknar detta betyder inte att det är formeln för framgång eller att du vet hur du ska investera i ett företag. Framgång i investeringarna innebär att du måste göra dina läxor när det gäller vilka företag som är livskraftiga för investeringar.

Resultat före räntor. Därefter leta upp artiklar för räntor.
Resultat före räntor. Därefter leta upp artiklar för räntor.

Om du använder EBITA beräkningar för att bestämma investering du kan hänvisa till webbplatsen nedan för en snabbkurs på att investera

http://www.expectationsinvesting.com/tutorial3.shtml

Här finns också några webbplatser som ger dig en överblick av investeringar och affärer

http://www.allbusiness.com/company-activities-management/financial-performance/10053525-1.html

Alltid vara försiktig med information online

Alltid vara försiktig med information online! Vissa "experter" gör det att investera är enkelt och låg risk. Ingenting kan vara längre från sanningen eftersom även småskaliga företag män vet att mycket står på spel i någon nivå av verksamhet. När smälta information online, alltid vara uppmärksam på krönikören s baktanke. Människor kan göra siffrorna bevisa något och kan vara ganska övertygande när knaprande imponerande siffror. De kan försöka få dig att investera i något som de har sänkt sina pengar i och skulle bara vilja ta igen sina förluster.

Beväpnad med den grundläggande beräkning formeln för EBITA och om du gör lite online-utredning, bör du kunna lista ut vilka företag som är bra investeringar. Det är en risk, men om du har tur och har rätt information att risk kommer att löna sig.