O2i

Hur man kan beräkna bruttomarginal avkastning på investeringen

Om du kör en detaljhandel

Om du kör en detaljhandel, är en av de viktigaste åtgärderna för din vinst bruttomarginalen avkastning på investeringar, vilket kommer att tala om för dig hur mycket du investerat i ett visst bestånd eller lager, och hur mycket vinst du kunde komma från den speciella lagerinvesteringar. Genom bruttomarginalen avkastningen på investeringen kan du effektivisera detaljhandeln processen att göra den mer kostnadseffektiv. Här är hur du kan göra detta.

Andel av bruttovinst-marginal

Hur man kan beräkna bruttomarginal avkastning på investeringen. Andel av bruttovinst-marginal.
Hur man kan beräkna bruttomarginal avkastning på investeringen. Andel av bruttovinst-marginal.

Andel av bruttovinst-marginal. Subtrahera kostnaderna för de varor som såldes från mängden av försäljningen i registret. Detta bör ge dig bruttovinstmarginalen. Därefter måste du dela upp det totala vinstmarginalen mot summan av försäljningen för den tidsperiod som täcks på bruttomarginalen ROI som du beräknar efter. Detta kommer att ge dig den procentsats för bruttovinstmarginalen.

Kostnad för inventering genomsnitt. När du har dessa siffror, kommer du att kunna beräkna de genomsnittliga kostnaderna för lager eller lager som du har. Ingår i denna lista är kostnaden för material som såldes, bearbetning kostnad, arbetskostnad och frakt och andra kostnader transporter. Dessa poster bör ingå från öppningen inventering ner till sista lagret. När du har beräknat för kostnaderna för inventering genomsnitt för öppningen inventering och sista inventering, är nästa steg för dig att lägga till tw3o tillsammans och dela dem med två, för att få genomsnittet.

Dela

Dela. Härnäst kommer du behöver för att få den beräknade kvoten för den totala försäljningen till lager. Detta kan göras genom att dela försäljning mot genomsnittet av kostnaden för inventeringen.

Procent. Att äntligen få procent, bör du ta del av bruttovinstmarginalen och använda den för att dela den uppskattade förhållandet för den totala försäljningen till lager. Detta kommer att ge dig med bruttomarginalen avkastning på investeringar i procent. Generellt gäller att ju högre procent, desto bättre är din vinst avkastning från inventeringen.

Beräkna för bruttomarginalen ROI i dollar

Om du kör en detaljhandel. Kostnad för inventering genomsnitt.
Om du kör en detaljhandel. Kostnad för inventering genomsnitt.

Beräkna för bruttomarginalen ROI i dollar. För att få dollar värdet för den procentsats som du just har beräknats, måste du dela upp bruttovinstmarginalen mot genomsnittligt lager kostnaden. Den resulterande siffran talar om hur mycket du har tjänat i dollar för varje dollar som du har lagt in i lagret som en investering.

Använda procentsatser. När du har dessa procentsatser, kan du använda det som en jämförelse för att bedöma om företaget eller företaget har visat förbättringar eller om du behöver göra några åtgärder kostnadsnedskärningar för att behålla konkurrenskraften i företaget. Med dessa siffror kan man avgöra om du kommer att behöva lägga ut material för din produktionslinje från billigare resurser, eller vad kostnadseffektivitet program du behöver för att öka vinsten ranson för ditt lager.

Att lyckas i affärer måste du vara uppmärksam inte bara på hur många varor du säljer, men också på hur mycket vinst återvänder till er för alla dina investeringar. Genom GMROI, bör du kunna få exakta siffror på hur mycket vinst du har gjort.