O2i

Hur man kan beräkna BKUA

Arbeta med en budget för ett projekt kan vara en svår uppgift. Såvida du inte är en erfaren veteran som används för att arbeta under en budget med betrodda leverantörer som kommer att ge dig klass-Ett material till självkostnadspris, kan du sättas i en binda när chefer kommer och granska dina böcker.

Hur man kan beräkna BKUA. Bestäm bcws.
Hur man kan beräkna BKUA. Bestäm bcws.

Det bästa sättet att hålla koll på ditt projekt status att beräkna för BKUA eller budgeterade kostnaden för utfört arbete. I grund och botten detta mäter hur mycket har budgeterats för den mängd arbete på ett projekt. Ofta används i byggandet kan också användas för att utvärdera utvecklingen av ett projekt som arbetar med en budget. En mycket mindre komplicerat namn för BKUA är Earned Value. Slå upp antingen namn på nätet och du kommer att stöta ganska mycket en identisk uppsättning av beräkningar, men med olika namn för kontakten i värderingar.

Du behöver en pålitlig miniräknare (eller en kulram om du är en show off) för att beräkna för BKUA av projektet som du slutföra. Du behöver också vad kvitton du har ackumulerats sedan projektet startade (bara se till att dessa kvitton är projekt relaterat.)

  • Bestäm BCWS. Lägg upp budget för projektet inklusive material och arbete för att få den budgeterade kostnaden för planerat arbete. Ett exempel skulle vara om du arbetar på en byggnad downtown som har en budget på 7470€ för material, plus 80 timmars arbete vid 15€ per timme. Din formel bör vara något i stil med BCWS = 10000 + (80 x 20). Göra matten ska få dig ett värde på BCWS = 11.600.
  • Bestäm procent gjort. Därefter måste du bestämma hur mycket av projektet har slutförts. Att basera detta på numren ovan, låt oss säga att 50 timmar spenderades på projektet men på grund av förseningar och andra oförutsedda omständigheter endast 20% av byggnaden har avslutats.
  • Bestäm BKUA. Använda nummer som anges i steg 1 och 2, multiplicera BCWS genom% utfört arbete. Din formel bör vara något i stil med BKUA = BCWS x% WD. Koppla in siffrorna från steg 1 och steg 2 ska komma ut som BKUA = 11.600 x 20. Göra matten ska få dig ett värde för BKUA = 2320.

Inget att det, rätt

Inget att det, rätt. Bestäm procent gjort.
Inget att det, rätt. Bestäm procent gjort.

Inget att det, eller hur? Fastställande av BKUA i tre enkla steg. Bara påminnas om att man ska förstå vad man ska räkna i varje steg och se till att du har rätt dokument som budgeten PM, kvitton, kuponger kostnader och andra sådana bevis som du använt pengar där du ska spendera det.

Underrättas att detta förfarande bäst används för att effektivt övervaka dina projekt. Stora projekt med många chefer och förmän med varierande mängder av tillstånd kan göra för en förvirrande papper spår när chefer, revisorer och räknare bönor kommer uppmana projektets webbplats. Med några enkla steg och rätt dokumentation, kan du lindra chefer och finansiärer att du är på toppen av projektet och att de valde rätt person att övervaka sina projekt och pengar.