O2i

Hur man hyra egendom

Du har ett hyreshus som du vill hyra ut

Du har ett hyreshus som du vill hyra ut. Du har en del mark som du är intresserad av att låna någon i utbyte mot betalning. Du äger en småbåtshamn och du vill sälja docka utrymme för en bestämd tid i utbyte mot pengar. Om något av dessa scenarier är sanna, är du ute i "hyra" egendom. Bostäder leasing sker vanligtvis i form av hyra en lägenhet. Vi kommer att utforska logistiken för denna typ av tomträtt i denna artikel, samt kort tala om andra former av leasing.

 1. Hyra din lägenhet: gross lease. En grov leasing är när hyresvärden betalar alla kostnader avseende ägande, liksom verktyg och reparationer-och ibland skatter. Den vanligaste formen av brutto leasingavtal normala hyreskontrakt. I vissa fall kommer hyresvärden att betala de allmännyttiga, och i nästan alla, betalar han skatt, reparationer och andra kostnader knutna med att äga egendom. Nedan är hur man ska inleda en grov hyresavtal med din hyresfastigheter.
 2. Att bli en hyresvärd: få mentalt förberedd Om du vill hyra ditt hem, eller en lägenhet i en byggnad till en hyresgäst, måste du vara beredd på de potentiella problemen med att vara en hyresvärd.. Att vara en hyresvärd innebär att du är ansvarig, juridiskt, för säkerheten för dina hyresgäster den avser villkor för din fastighet. Utöver detta ansvar, det finns kostnader. Till exempel, underhåll och reparationer av enheten från slitage. Dessutom kan det finnas olägenheter. Förvänta samtal mitt i natten för hyresgäster som har låst sig ute. Räkna katastrof hyresgäster som lämnar din plats ett vrak. Förbered för hyresgäster som inte betalar hyran i tid. Och hoppas att du aldrig behöver gå igenom vräkning.
 3. Juridisk rådgivning. Innan du gör några beslut om din egendom, din avsikt att hyra, och alla rörelser som har rättsliga följder, alltid, alltid söka juridisk rådgivning. Det är inte tillräckligt för att läsa en artikel och ge dig ut på en hyra uppdrag. Det kan finnas frågor som du inte är medveten om att en advokat kan ledtråd dig på. Söka råd av en fastighet advokat, inte någon advokat, eftersom fastigheter advokater specialiserade på fastighetsaffärer.
 4. Notering. Om du tror att du kan hantera de potentiella irritationsmomenten och rättsliga konsekvenser av att vara en hyresvärd, kommer du vill kontakta en fastighetsbyrå för att lista din bostad. Har gör dem en marknadsanalys för att komma med en lämplig hyra för din enhet eller hem. De flesta byråer debiterar någon form av avgift (antingen till dig, hyresvärden eller hyresgästen). Var noga med att klargöra om betalning för tjänster innan notering.
 5. Reparationer, etc. Fråga agent om reparation behövs. Ha en handyman till ditt förfogande vid alla tidpunkter. Om du inte bor i stan, är det viktigt att ha någon form av egendom chef eller, åtminstone, en familjemedlem eller vän som checkar in på din investering egendom. Det är bättre att ha en avlönad än en familjemedlem, eftersom det är en tjänst som du behöver för att kunna räkna på när och om något händer.
 6. Att hitta en hyresgäst. Har potentiella hyresgäster fylla i en ansökan. Har fastighetsförmedling göra kredit-och säkerhetsprövning på person (er), inklusive telefonsamtal till tidigare hyresvärdar, nuvarande hyresvärd, nuvarande arbetsgivare och tidigare arbetsgivare. Se till att du är bekväm med hyresgästen du väljer, eftersom du kommer att räkna på honom för att betala hyra till dig i god tid.
 7. Lease. När du hittar en lämplig hyresgäst, måste du teckna ett hyresavtal. Fastighetsmäklaren ska utarbeta tidningarna upp. Granska villkoren i hyresavtalet noga, och hänvisar till en advokat om du har några frågor eller behöver klargöras. Leasing kan vara 1-yr hyresavtal, arrende på testamenten och månad till månad hyresavtal, för att nämna några. Bestäm vilket format som fungerar bäst för dig.
 8. Övriga leasingavtal: kommersiell uthyrning. Medan bostäder leasing sker vanligen i form av att hyra en lägenhet eller hem, det finns något sådant som ett kommersiellt hyresavtal. Ett kommersiellt hyresavtal avser att hyra utrymme till ett företag. Det finns leasingavtal specifika för mat-relaterade företag, till kontorslokaler, till detaljhandel, etc. Om du har kommersiella lokaler, måste du veta vad utrymmet är planlagd för. Till exempel kan inte alla kommersiella fastigheter användas av restauranger. Se dådet och söka rättslig hjälp för att avgöra vem du kan hyra din mark. Kommersiella hyresavtal är mindre vanliga, och de flesta kan vara skräddarsydd för leasegivaren, eller hyresvärdens önskemål, så dra nytta av detta när ni utarbetar hyresavtalet. Kom också ihåg, dock, att kommersiella hyreskontrakt är svårast att bryta-att du vet vad du får in när du underteckna hyresavtalet.
 9. Övriga leasingavtal: marken leasingavtal: I denna typ av leasing är bara marken hyrs ut. Varje konstruktion på marken ägs av byggaren. Ett exempel på detta är den statliga leasing ut mark till privata byggherrar och kräva en andel av försäljningspriset av enheterna eller en sänkning av värdet på fastigheten i utbyte mot rätten att bygga på, vinst från, och använda marken.
 10. Övriga leasingavtal

  • Sandwich hyresavtalet. I detta hyresavtal, hyr hyrestagaren (den som hyr) fastigheten ut till annan part. Denna form av återuthyra leasing kan göras på både bostäder och kommersiella sfärerna.
  • Hyrköp arrangemang. Denna typ av leasing innebär att låta leasetagaren möjligheten att göra betalningar för inköp av fastigheten. Det kan göras, igen, i både kommersiella och bostäder.

Som du kommer att märka, det finns många typer av leasingavtal

Hur man hyra egendom. Hyra din lägenhet: gross lease.
Hur man hyra egendom. Hyra din lägenhet: gross lease.

Som du kommer att märka, det finns många typer av leasingavtal. Den mest typiska som du kommer att stöta på i bostadsområdet världen blir brutto (eller netto) leasingavtal som den avser att hyra en lägenhet eller hem till en hyresgäst. Om du funderar på att göra någon av dessa typer av leasingavtal, se till att söka juridisk vägledning om vilken typ av hyresavtal som känns bäst för dig, och hur du kan, lagligt, gå om detta.