O2i

Hur man hittar tekniker anställdas motivation

Dina anställda inte gör så bra på jobbet nyligen

Dina anställda inte gör så bra på jobbet nyligen. De kan ha vissa familjeproblem. Men om detta är ett mönster med alla dina anställda, så kanske du är problemet. Du motiverar inte dem och du kan inte förstå motiverande som en del av att hantera ett team. Men vad kan du göra om du inte riktigt vet de tekniker sysselsättningen motivation?

Du är inte den enda chef som har detta problem. Här är några tekniker du kan använda för att lösa problem att göra med brist på motivation:

Hur man hittar tekniker anställdas motivation. Vara intresserade av dina anställda.
Hur man hittar tekniker anställdas motivation. Vara intresserade av dina anställda.

  1. Vara intresserade av dina anställda. Få dem att känna att de är viktiga för dig och att du är intresserad av att lära känna dem mer. Du kan göra detta genom att fråga om deras personliga liv och kamp eller deras konstiga idéer. Alla är intressant på något sätt. Du behöver bara vara genuint intresserad av dina anställda att göra detta på ett effektivt sätt. Du kan även testa denna motivationsteori på dig själv. Inte det kännas bra att veta att du är på något sätt en intressant person? Det ger en en känsla av betydelse, så för att dina anställda.
  2. Förstå de faktorer som kan motivera medarbetarna. Löfte om att behålla anställda kan vara ett av sätten att motivera de anställda. Men denna metod använder rädslan för att förlora sitt jobb. De kan bara ha en rädsla för att förlora jobbet om de får en konkurrenskraftig lön, upplever de stora medarbetarnas engagemang, och de har ett bra samarbete med er. Om dessa skäl inte är där, så förväntar dina anställda att förlora sin rädsla för att förlora sitt jobb. De kommer inte att bry sig längre om att behålla anställda eftersom de vet att andra företag kan ge dem bättre anställdas tillfredsställelse.
  3. Planera en aktivitet där det kan finnas engagemanget. Varför inte en dag teambuilding eller bara en enkel "out of Towner? På så sätt får du känna dina anställda utanför kontoret och utanför arbets dagar och timmar.
  4. Har en medarbetarundersökning att känna sina allmänna idéer om företaget. En medarbetarundersökning är ett mycket bättre, effektivare och formell sätt att veta dina anställdas idéer. Du kan be dina anställda att utvärdera ledningens behandling av dem genom denna undersökning. Du får också veta om de förmåner de får och bonusprogram räcker. Undersökningen kan också be om deras bra idéer om hur ledning och personal kan ha en bättre samarbete.
  5. Belöning anställdas hårda arbete. Aldrig någonsin glömma att uppskatta dina anställdas hårda arbete eftersom detta är orsaken till ditt företags bättre försäljning. Du kan ge enkla belöningar som tilldela dem eller öka deras lön. Genom detta kommer de att veta och känna din sanna uppskattning för sina insatser.
  6. Läs fler böcker motivationsteori som vägledning. Endless citat om anställdas motivation kan läsas på Internet. Du kan även hitta några bra artiklar om det. Men den bästa fysiska verktyg som du kan ha är en bra motivation teori bok.
  7. Applicera tekniker baserade på dina egna erfarenheter. Den bästa motivationen citat är de som kommer direkt från hjärtat och är produkter av dina egna erfarenheter. Men om du saknar erfarenhet, då bättre ha någon empati istället. Sätt dig i dina medarbetares skor och fråga dig själv vad ledningen kan göra för att göra dem lyckliga.

Ha alltid i åtanke att "nöjda medarbetare är produktiva medarbetare." Effektiv anställdas motivation kommer att gynna ditt företag en hundra gånger och dålig motivation kommer säkert att vara en dålig investering.