O2i

Hur man hittar en fastighetsmäklare

Remiss är fortfarande det bästa sättet, som med läkare och tandläkare

I vår nuvarande fastighetsmarknaden, utan tvekan den bästa marknaden för köpare och värst för säljare i flera decennier i de flesta regioner, agenter som har stannat kvar på kursen och vara aktiv måste vara en mycket tålig grupp. Och du vill ha en av dem för att hjälpa dig att köpa eller sälja ett hem, eller hur? Här är några av de bästa sätten att hitta den perfekta agenten.

Ända fram, vill jag nämna ångest. Oavsett om du är en veteran eller för första gången köpare eller säljare, marknadsförhållandena gör förmodligen du orolig och orolig. Och det är just därför du behöver inte välja bara någon agent, men agenten med den bästa kompetens och bakgrund för att effektivt hantera dina specifika behov. Så jag måste säga: Din ångest minskar när du sätter din rädsla ur sinnet och få proaktiva. Du kommer att upptäcka att en hel del människor längs vägen till fastighetsägande eller avyttring inte bara vill hjälpa dig, men är angelägna om att göra det. Det finns agenter, tjänstemän spärrade, inspektörer och mäklare inteckning du kan räkna på. Och agenten du väljer vet hur man hitta resten av dem.

Det finns flera metoder, alla rimliga, för att lokalisera och behålla en agent. Låt oss titta på de ledande sätt och när du ser dem, också överväga en ovanlig metod (vissa skulle säga radikala) som jag varmt rekommendera framför de andra. Jag beskriver det följa dessa vanliga metoder:

 1. Vänner, grannar och arbetskamrater är glada att rekommendera agenter. Var noga med att fråga varför. Undvik agenter som endast är släkt eller nära vänner om det inte finns starka skäl för rekommendationen. Topp medel har släktingar och vänner, naturligtvis, som regelbundet trumpet dem.
 2. Studera fastigheter avsnitt av din lokala tidning för flera på varandra följande veckor. Om du planerar att sälja, får du lära dig snabbt som agenter tror på marknadsföring via reklam. Även dessa medel försöker sälja egendom, är det självklart att de flesta av dem vet också hur man kan hjälpa köpa egendom. Du kommer att kvalificera dem när screening börjar, som beskrivs senare.
 3. Få ämnen är specialiserade antingen en säljare eller en köpare agent. Faktum är att du kommer att ha en agent med en portfölj av erfarenhet på båda sidor. Ett bra sätt att skärmen är att besöka öppet hus och prata med agenter i tjänst. Du kommer att stöta på erfarna veteraner och ivriga, begåvade rookies. I vår tuff marknad, dessa medel är allvarliga överlevande. Kemi spelar en viktig roll, om du "klickar" med någon, är det värt att kontrollera honom eller henne för jobbet. Välutbildade engagerade rookies är värda din ersättning lika mycket som veteraner, ofta med den extra bonusen av utmärkta datorkunskaper.
 4. Observera att jag inte har föreslagit att använda verktyg agent Sök på verkliga webbplatser egendom sammanslutning eller fastighetsbolag webbplatser. Med hjälp av Realtor.com till exempel returnerar en typisk sökning tiotals till hundratals namn. Du kunde kasta dart på listan, eller du kan investera timmar kontrollera dem baseras på subjektiva kriterier. Det tillvägagångssätt jag kommer snart att avslöja bygger på raka motsatsen. Den är baserad på objektiva kriterier.

Om du är en köpare, kan dåliga marknadsförutsättningarna för säljarna vara fantastiskt villkor för dig. Vid den aktuella tiden är köparens intresse växer - en önskan att äga ett hem ökar - men många är ovilliga att hoppa i för att de inte vet när värdet bilden kommer att bottna. Alla tittar på effekterna av utmätningar minskar värden. Men de flesta marknader verkar absorbera effekterna av dåliga lån, vilket några smärre lättnad för husägare.

Svara på frågan värdet bilden på din marknad är den övre frågan du frågar när du hittar ett lämpligt medel. Detta gäller för både köpare och säljare. Allvarliga säljare vill flytta sin egendom så att de kan flytta, gå i pension eller få ett annat hem. De ser till deras agent för fast rådgivning om prissättning via en noggrann datorbaserad marknadsanalys. Köpare vill ha ett bra hem till ett värde som kommer att uppskatta med tiden. De vill försäkra oss om att det pris de är på väg att erbjuda är en smart investering, och de planerar att stanna i hemmet under minst tre år, förhoppningsvis längre. Och rimliga säljare och köpare vet att ordet "garanti" kan aldrig ingå i affären.

Hur man hittar en fastighetsmäklare. Vänner, grannar och arbetskamrater är glada att rekommendera agenter.
Hur man hittar en fastighetsmäklare. Vänner, grannar och arbetskamrater är glada att rekommendera agenter.

Att hitta aktiva ämnen är inte svårt, eftersom jag har visat. Men kvalificerade dem så att ditt val är ett bra val är något svårare. Så jag har upptäckt en visserligen ovanlig metod för att lindra de svårigheter och jag har frågat agenter om det är vettigt. Och det gör det.

Min utgångspunkt för att skriva denna artikel är mer än 25 års erfarenhet som marknadschef rådgivare, hjälper fastighetsmäklare och agenter säljer hem. Och mitt liv partner är en lång tid agenten, inteckning specialist och spärrade officer. Hon är lika smart som de kommer och under 2003, hon faktiskt förutspådde den nuvarande nedgången när hon såg okvalificerade köpare ta ut subprimelån (och giriga inteckning mäklare ordna dem).

Så att du tror att jag kommer att gå på och om detta, tänk om. Här är min radikala råd för att hitta en fastighetsmäklare och det gäller för både köpare och säljare.


Agenten ska vara en tuff cookie.

Denna metod, som beskrivits, hjälper köpare hitta en bra agent. Men det fungerar för säljare också. Bara ändra några ord.

Remiss är fortfarande det bästa sättet, som med läkare och tandläkare. Studera fastigheter avsnitt av din lokala tidning för flera på varandra följande veckor.
Remiss är fortfarande det bästa sättet, som med läkare och tandläkare. Studera fastigheter avsnitt av din lokala tidning för flera på varandra följande veckor.

 1. Med hjälp av Google-sökning , skriv detta i sökfönstret: "spärrade företag [stad eller län + state]" Till exempel posten "spärrade företag Vero Beach, Florida" returnerar följande:
 2. Om för få företag visas, klicka på "Fler resultat ..." Sedan kopierar tre namn och telefonnummer till sannolika klingande företag. Till exempel kan du välja: Fidelity National Title, Alliance Titel och Seaboard titel.
 3. Nu ringer varje företag i sin tur hjälp av följande dialog:
  • "Jag skulle vilja prata med din Escrow chef, tack."
  • "Mr och Ms chef, jag vill prata kort med din mest erfarna spärrade officer, den som är bäst kvalificerad att hantera enstaka transaktioner familjens hem. Kan du berätta vem det är, och anslut mig?"
  • När du är ansluten "Jag letar efter en fastighetsmäklare (som gör affärer med ditt företag) för att representera mig i köpet av ett hem (eller försäljning av ett hem). Jag vill ha en mycket erfaren agent som känner till området och hur att representera köparen (eller säljaren) intressen. Detta bör vara en person som du har sett i aktion på escrow avslutningar. Kan du föreslå två eller tre namn? "
 4. Ditt mål är att få fem eller fler namn och telefonnummer, var och en representerar en professionell rekommendation av en mycket god domare agent talang: en professionell spärrade tjänsteman. Många officerare kommer att vara ovilliga att ge ett enda namn, mer benägna att föreslå två eller tre namn för att förbli rättvis och opartisk.
 5. Din lista väntar intervjuer med kandidaterna. Innan du börjar måste du fylla i en lite forskning och bygga upp en plan som omfattar viktiga frågor. I själva verket är du beter sig som en rekryteraren och försöker göra det bästa valet för jobbet att representera ditt intresse att köpa ett hem. Här är mina rekommenderade steg som du kan ändra på dina behov:
  • Gör en Google-sökning på varje namn för att avslöja agent webbplatser och andra relaterade bakgrund. Detta kommer att ge dig en allmän uppfattning om aktivitetsnivå och erfarenhet för varje namn, och kan hjälpa till att eliminera namn som är långt bort från dina intressen. Till exempel kan du hitta en agent som specialiserat sig på häst egenskaper när du bara vill ha en 3 sovrum 2 badrum hem i ett trevligt område med mycket nominellt skolor. Eller tvärtom.
  • Granska agent webbplatser med ett kritiskt öga och skeptisk sinne. Om du upptäcker specialisering som inte passar dina behov kan du korsar agenten från listan om andra val i överflöd.
  • Titta på andra "träffar" kritiskt också. Du kan avslöja utmärkelser, välgörande och gemenskap aktivism, även insändare att ringen din klocka.
  • Nu upprätta en förteckning över intervjufrågor som hjälper dig att göra en nivå utvärdering. Till exempel:
   • Hur många timmar arbetar du varje vecka som en agent?
   • Har du ett annat jobb?
   • Hur håller dig à jour med nya listor?
   • Hur länge har du säljer i det område där jag vill köpa?
   • Vad är din ratio av bostäder köpts vs sålda bostäder?
   • Hur många transaktioner har du varit med under de senaste 5 åren? 1 år?
   • Vad är dina kunskaper om de lokala bostadsområdena, skolorna, transport och shopping?
   • Vilka är dina krav för att arbeta med oss? Till exempel kan en köpare agent kräva att du bevisar din kreditvärdighet genom att få fullt lånelöfte, framgår av en lämplig långivare brev, och att du har "allvar pengar" (en kontant deposition) redo att gå in spärrade för rätt affär. Eller en säljare agent kan starkt föreslå prissättning realism och vilja att förbättra curbvädjan och iscensättning.
   • Kan du ge referenser från både säljare och köpare?
   • Vilken är din tillgänglighet under vår tid?

   Nu är du nästan klar. Lägg viktiga frågor i ditt eget om skolor, bostadsområden, husägare avgifter, antal utmätningar i området, statistik på huspriserna, et cetera. Börja göra dessa samtal, hålla anteckningar. Snart har du en kort lista. Ställ in möten, genomföra intervjuer för att förfina frågor och svar och avgöra om kemin är bra. När du utvärderar alla kriterier för 3 till 5 intervjuer kommer du vara beredd att göra det viktiga beslut agent val.


Säljare och köpare måste vara tuff cookies också.

Det är dina pengar, och det kommer inte med instruktioner. Oavsett om du är säljare eller köpare, måste du skydda dina intressen genom att ifrågasätta och studera marknaden. För säljare, spelar kunskap om marknaden en viktig roll, och du bör faktor detta i urvalskriterierna. Det är viktigt att uppnå alla fördelar, och hitta de rätta kvalifikationerna och kemi samt grannskapet expertis, gör en fin förpackning.

Komma tuffa metoder blir smart. Online-verktyg överflöd, såsom Zillow.com och Owners.com. Dessa verktyg kan inmatning av ett postnummer och andra kriterier för att titta på egenskaper och värden. Det senare är föremål för fel, eftersom dessa webbplatser använder ofta felaktiga uppgifter skattebasen som utgångspunkt. Att veta detta, kan du få en allmän eller ungefärlig uppfattning av värde i en viss stadsdel, och kanske hitta kandidat hem för att förhandsgranska när du har anförtrotts dig till en agent. För att förbättra ett allmänt värde uppskattning använder verktygen för att välja senaste försäljningen (6 månader till ett år tillbaka) på jämförelseuppgifter listan och använder bara de som en guide till värde på per kvadratmeter bas. Vare sig du planerar att sälja eller köpa, kommer du vara beväpnad med äkta jämförelseuppgifter för det oundvikliga priset konversation. När dina utvalda agent recensioner och sedan förfinar dina data baserat på expertis, du har Smarts för att fortsätta.

Om jag var tvungen att betygsätta en kvalitet framför alla andra i en säljare agent, jag skulle sätta "marknadsföring" längst upp i listan. Marknadsföring är den berättigade utgifter resurser (pengar och tid) för att främja något för att åstadkomma en transaktion.

I en köparens marknad, marknadsföring vinster betydelse som säljare konkurrerar om knappa kunder. När inventeringen klättrar och antalet köpare minskar, är marknadsföring det som gör skillnaden mellan 16 månader jämfört med 6 månader på marknaden. Marknadsföring ställer prisstrategi, förväntan, presentation, curbvädjan och PR taktik från reklam till öppet hus, även incitament. Om din agent insisterar på att måla över pumpa-färgade väggar i vardagsrummet, det är marknadsföring för mellanstationer ändamål.

Om jag var tvungen att betygsätta en kvalitet marknadsföring framför alla andra, skulle jag sätta "prisstrategi" längst upp i listan. Så länge vi vet att köparna är ute (och de är), korrekt prissatta fastigheter få uppmärksamhet snabbare när det är en del av en reklamkampanj med andra taktik som reklam och incitament. Så vill du göra prisstrategi chefen ämne som ska diskuteras av agent-kandidater. Och bevisa din seghet genom att vara beredd att urskilja "BS" från goda råd.

Pris får köpare till trottoarkanten. Curbvädjan för dem inne. Emotion håller dem där. Så en andra ämne att diskutera är iscensättning. Hur kommer varje kandidat skede ditt hem för att bygga känslor? Du behöver alla fördelar på den aktuella marknaden.

OK, jag tror vi har mättat detta ämne med gott råd, samt ett professionellt sätt att hitta och kvalificera agenter. Jag har gett viktiga förslag på chefen ämnen att diskutera när du intervju. Nu är det upp till dig. Fick telefon?