O2i

Hur man hittar en bra bolåneinstitutet

Att hitta en bra inteckning långivare att finansiera ditt nya hem kan vara en svår uppgift. Det finns flera aspekter som man måste lära sig och förstå för att hjälpa dig att avgöra om du ska söka andra lån källor eller gå med en inteckning mäklare som kan hänvisa dig till en inteckning långivare. Du måste överväga detta mycket noggrant eftersom ett hypotekslån innebär en enorm summa pengar och om du ska använda hela lånets löptid, kommer du att ställas inför den för de kommande trettio åren. Det är därför viktigt att du hittar en bra inteckning långivare som kommer att ta hand om dig under hela lånet. Nedan finns några tips.

  • Forskningen spelar en viktig roll för att finna en bra inteckning långivare. Det finns flera online-resurser som du kan läsa för att hjälpa dig att få den kunskap som behövs för att göra jämförelser mellan de olika typerna av låneinstitut som kommer att vara glada att tillgodose dina behov. Du måste känna till olika erbjudanden och priser som erbjuds av olika direkta bostadsinstitut utlåning och jämför dem med de priser och erbjudanden du får om du vill gå igenom en inteckning mäklare.
  • Besök olika erfarna professionella fastighetsmäklare. De kan hänvisa dig till några bolåneinstitut de har arbetat med. Se till att långivarna kommer de hänvisar till är de som är verksamma i ditt område. Fråga de anställda om de kan förse dig med minst tre namn på personer som har använt de bolåneinstitut som de hänvisar till dig. Professionell fastighetsmäklare kommer inte bara hänvisa till sina interna bolåneinstitut men ger dig rekommendationer för att prova andra låneinstitut. Genom erfarenhet fastighetsmäklare kommer att ha bildat goda ömsesidiga relationer med olika långivare.
  • Fråga folk i din närhet om de kan hänvisa dig till bolåneinstitutet de använder eller har använt. De kommer att kunna berätta om sina erfarenheter om långivaren, de skattesatser som de erbjuder och de tjänster de erbjuder.
  • Besök den bank där du har ett konto och tala med lån officer. Du kanske upptäcker att de har bättre erbjudanden och lägre räntor för de kunder som ansöker om bolån direkt med dem. Vissa inteckning mäklare inte har tillgång till dessa fördelar på grund av den provision de betalt som mellanhand för hypotekslån.
  • Om du väljer att gå med en inteckning mäklare se till att du kontrollera rykte mäklaren genom att ringa en fastighet advokat som innehar ett kontor i ditt område.
  • Fråga inteckning mäklare för en skriftlig kopia av villkoren för lånet och de villkor och garantier. Kontrollera mängden originering avgift. Branschstandard är en procent av det totala lånebeloppet. Du måste också förstå rabatt poäng, den avgift som samlas in baseras på räntebeloppet som debiteras på lånet. Fråga långivaren om den procentuella avgiften som han citerade inkluderar originering avgift samt de punkter rabatt.
  • Om du har hittat en långivare se till att du kontrollera om långivaren kommer att betala ränta på spärrade konton som det innehar för dig. De flesta långivare kommer att kräva att du betalar den månatliga inteckning avgiften plus en tolftedel av den årliga skatten för fastigheten samt en tolftedel av beloppet av din årliga försäkring som husägare. De två sistnämnda hållas i deposition som en säkerhetsventil för de låntagare som kan misslyckas med att betala sina försäkringar och sina skatter.


Hur man hittar en bra bolåneinstitutet. Forskningen spelar en viktig roll för att finna en bra inteckning långivare.
Hur man hittar en bra bolåneinstitutet. Forskningen spelar en viktig roll för att finna en bra inteckning långivare.

Noggrant överväga för-och nackdelar med varje bolåneinstitutet du har hittat och välj det som kommer att ge dig det bästa erbjudandet och är villiga att arbeta med dig. Kontrollera att du har beräknat din finansiella kapacitet för längden på hypotekslån och har avsatt en ansenlig summa för din handpenning. Se också till att inteckning långivaren kommer att hedra alla de åtaganden som har diskuterats och engagerad i skrift.