O2i

Hur man har en lönsam / organiserat loppmarknad

Att ha en loppmarknad är ett bra sätt att bli av med din gamla saker och generera några intäkter på vägen. För vad du anser skräp är skatt till någon annan. Nyckeln till att sätta upp en effektiv loppmarknad är ordentlig planering och organisation. På så sätt kommer du inte att bli förvirrad, kommer kunderna en lätt tid att visa dina varor och du kan tjäna lite pengar.

Hur man har en lönsam / organiserat loppmarknad. Börja städa ut tidigt.
Hur man har en lönsam / organiserat loppmarknad. Börja städa ut tidigt.

Här är hur man har en lönsam och organiserad loppmarknad.

  • Börja städa ut tidigt. Gå igenom ditt garage, vinden och garderober cirka två veckor innan du planerar att ha en loppmarknad. Detta kommer att ge dig tillräckligt med tid att samla tillräckligt grejer att sälja. Få dina barn inblandade och få dem donera saker från sina egna rum. Den tumregel är om det inte har använts eller sliten under det senaste året, är det dags att släppa det. Om du ger dig själv tillräckligt ledtid, har du tillräckligt med tid att rengöra och sortera objekten.
  • Har en mängd olika. För att attrahera många kunder, erbjuder en mängd objekt. Du kan inte ha en loppmarknad med mindre än 50 artiklar. Baby och barn artiklar, liksom hushållens grejer är mycket populära. Sälj vad du kan t.ex. skor, kläder, verktyg, gamla möbler, sängkläder och allt annat du inte vill ha eller behöver i huset längre.
  • Prissätta dina objekt korrekt. Nyckeln till att göra bra pengar på en loppmarknad är att ha en smart prisstrategi. Samla ihop dina priser så det är lätt att ge tillbaka växel. Till exempel, istället för prissättning något 5€ 0,40, gå vidare och prissätta den 5€. Också, inte priset inte så lågt så att du har ett visst spelrum för att ge lite rabatt. Du måste göra köparen känna att de fick en hel del. Era priser bör vara minst 25 procent eller högst hälften av vad en helt ny liknande objekt skulle kosta.
  • Pris per grupp för bulk objekt. Om du inte har tid att tagga varje objekt för sig, kan du prissätta efter grupp. Till exempel kan små fyllda leksaker sälja för en dollar vardera, kan medelstora sådana gå för tre medan större leksaker kan prissättas på fem dollar. För kläder, kan du prissätta den 3 för 10€ eller göra en filt 5€ för toppar och 10€ för bottnar. På så sätt är det lätt för dig att lägga upp allt när någon är beredd att betala.
  • Välj en bra tidpunkt. Schemalägg din loppmarknad på en helg närmast en avlöningsdag. På så sätt kommer människor ha kontanter till hands. Gör det på en helg som du vet folk förmodligen kommer att vara hemma, så har inte en loppmarknad under lång helg när dina grannar kommer sannolikt att vara bortrest.
  • Annonsera i förväg. Del av din organisation och planering bör omfatta reklam. Placera en skylt utanför din gård eller på en väl synlig gata posta ett par dagar innan det faktiska datumet säger loppmarknad. Den bör ha din adress och datum för loppmarknad.


Förvara dessa riktlinjer i åtanke när du planerar din loppmarknad. På så sätt kan du hålla det organiserat och du kan göra det en lönsam händelse.