O2i

Hur man hanterar en kommunal obligationsfond

Till det ekonomiskt outbildade

Till det ekonomiskt obildade, kanske en kommunal obligationsfond visa sig vara en munsbit. Om du är bara en genomsnittlig Joe och inte riktigt i investeringar, fonder, obligationer och etc. Du kommer verkligen finna det förvirrande. Så vad är dessa så kallade kommunala obligationer? Hur fungerar de? Är de en bra investering för dig? Och om du bestämmer dig för att behålla en, hur skulle du hantera det?

Hur man hanterar en kommunal obligationsfond. Bestäm hur mycket kapital du skulle vilja investera i en kommunal obligationsfond.
Hur man hanterar en kommunal obligationsfond. Bestäm hur mycket kapital du skulle vilja investera i en kommunal obligationsfond.

En kommunal borgen utfärdas att samla in pengar för städer, län, påstår, byråer eller distrikt. De byts mot kontanter och sedan ha på mellan några månader till så länge som 40 år. Dessa medel samlas in för att hjälpa skuldsättningsgrad regeringen, så dessa obligationer erbjuds skattefritt för investeraren. De är skattefria fonder men sedan igen, de brukar ge dig en lägre avkastning eller inkomst för att deras räntor är inte så hög.

Så, hur du hanterar en kommunal obligationsfond att uppfylla dina behov?

  1. Bestäm hur mycket kapital du skulle vilja investera i en kommunal obligationsfond. Du bör notera att kommunala obligationsfonder egentligen inte har stor avkastning. De har inte stor avkastning, men de är skattefria och de är verkligen för långsiktiga investeringar, så beslutar klokt på hur mycket kapital du kommer att investera. Om du har familj, sedan notera om någon av dina barn kommer att gå till college snart, som en kommunal obligationsfond kanske inte mycket till hjälp. Du kanske vill kolla in andra investeringar.
  2. Se till att du gör din forskning där kommunala obligationsfonder berörs. Hitta kommunala obligationsfonder som har genomgående massiva betyg. Notera att alla betyg faktiskt är baserade på den utfärdande institutionen och i det här fallet - mestadels regeringen.
  3. Vara i vet med din blivande stadsobligationsränta fondens prospekt och ta del av saker, som hur en viss kommunal obligationsfond sätter priset för sina innehav. Merparten av tiden, är dessa typer av fonder handlas sällan så du kanske har mycket liten kunskap om den aktuella marknadens prissättning för dessa obligationer. Läs upp på obligationerna "prospekt för att få en bättre bild av vad du får dig in. Du kan också be vänner som har investerat i kommunala obligationsfonder för att hjälpa dig att förstå det bättre. Läs på kommunala obligationsfonder och göra din egen forskning på det. Vet allt du bör veta om kommunala obligationsfonder, som hur de fungerar, hur de är prissatta på marknaden och alla de viktiga frågor som du skulle behöva veta så att du kan hantera din fond effektivt. Ta ner anteckningar och om du vill, gör dig själv en egen FAQ angående kommunala obligationsfonder så att du alltid har någon resurs material som du kan hänvisa till senare.
  4. Ta dig tid att verkligen lära känna den person som kommer att hantera din kommunala obligationsfonder. Pengar är aldrig ett skämt, så du måste anstränga sig för att etablera en stark professionell relation med den person som du kommer att anförtro hanteringen av din fond.
  5. Lista ner alla möjliga vägar där du kan köpa de kommunala obligationsfonder. Det finns mer än en och det är möjligt att ett visst sätt att köpa dessa medel kommer att kosta dig mer än att göra det i en annan väg. Så leta efter det bästa möjliga sättet för dig att köpa dem med minsta möjliga.

Rätt kunskap och medvetenhet behövs för att du ska kunna hantera din kommunala obligationsfond ordentligt. Ha alltid i åtanke att innan du hoppar in i någon form av monetär investering, vet repen först så att du inte kommer att hamna pank och du är säker på att dina pengar investeras klokt.