O2i

Hur man gör volontär screening på rätt sätt

Volontärer är mycket behövs i ideella välgörenhetsorganisationer, lokala självhjälpsgrupper, medborgare-action organisationer och i andra organisationer där kunna organ, olika färdigheter och talanger och många händer är avgörande för att få arbetet gjort.

Volontärer representera din organisation

Volontärer representera din organisation. Vissa kan få tillstånd att söka donationer och stöd från andra människor och organisationer. Vissa kan få i uppdrag att ta hand om barn, familjer och äldre under nödsituationer. Som volontärer kommer från olika bakgrunder, religioner, trosuppfattningar, orienteringar, yrken och etniciteter, kommer din volontär screening process se till att du tar i frivilliga, särskilt de som kommer att tilldelas uppgifter som kräver större ansvar, som är ärlig och pålitlig. Gör det ordentligt innan du tar dem i kommer att befria dig från oro och juridiska problem senare. Följande instruktioner hjälper dig skärmen volontärer på rätt sätt.

Hur man gör volontär screening på rätt sätt. Ha ett program volontär screening installerat i din organisation.
Hur man gör volontär screening på rätt sätt. Ha ett program volontär screening installerat i din organisation.
  1. Ha ett program volontär screening installerat i din organisation. Det kan vara en form som volontären sökande kan fylla upp, med utrymmen där de kan innefatta olika personliga information bortsett från deras namn och kontaktnummer. En del av informationen som du kan begära kör poster, kriminalregister, deras personnummer, register utbildning, drog mätprotokoll och register kredit. Du kan också kräva frivilliga sökande att inkomma med personliga och karaktär referenser, tidigare arbetsgivare och kontaktpersoner och nummer, journaler, militära poster om något och tillståndurkunder licensiering om tillämpligt. Du kan också kontrollera sexualbrottslingar listan och har en lista med intervjufrågor för att fastställa den sökandes lämplighet i din organisation.
  2. Ha ett system för frivillig rekord på plats. Precis som en anställd rekord som hålls av HR-avdelningen i varje företag eller verksamhet, bör du också ha ett av dessa system i din organisation. Håll en individuell fil för varje volontär och se till att de lämnar alla krav pappersarbete innan du kan tilldela dem med hög risk och hög-ansvar arbetsuppgifter.
  3. Kontrollera hur intervjuerna görs utifrån särskilda positioner. Det finns många webbplatser som kan förse dig med instruktioner om hur man effektivt göra detta. Du bör skräddarsys efter de intervjufrågor till den position där volontären är att registrera dig för. Du bör också ha en förteckning över de krav som varje volontär position som volontärerna kommer att tilldelas olika arbetsuppgifter som kräver olika färdigheter, talanger och grad av förståelse och mänsklig kontakt.
  4. Leta efter en säkerhetsprövning programvara eller tjänst som är kommer att ge dig den mest mängd bakgrundsinformation för varje individ. Du kan göra vissa kostnads-jämförelser shopping för att hitta rätt programvara eller tjänst till rätt pris. Det ska inte vara för dyrt, måste vara användarvänligt, kan generera rapporter, och kan användas långsiktigt.

Kolla din statliga regler om frivillig screening och följa dem. För din säkerhet och för de människor du kommer att arbeta med, är det bättre att kräva att personer som vill anmäla sig till frivilligt arbete att frivilligt genomgå frivillig screening. Det är som att införa inlämnande av kraven för anställning även om volontärer inte får ersättning för sitt arbete.