O2i

Hur man gör mapp etiketter

Det är viktigt att organisera dina filer

Det är viktigt att organisera dina filer, vare sig på kontoret, i ditt företag, eller i hemmet. Placera etiketter på dina mappar, lådor fil och lådor fil att minimera tiden i att leta efter gamla filer. Det finns flera sätt att sätta etiketter på dina mappar. Det enklaste sättet är att ta en märkpenna och skriva filens namn på mappen fliken. Även om detta är godtagbart för dina egna filer, kan det inte vara lämpligt för din arbetsplats. Ett mer formellt och organiserat sätt att märka mappar behövs i ett företags-och företagsmiljö.

Vid framställning mapp etiketter för dina Office-filer, behöver du en dator, en ordbehandlare, en skrivare, bond papper som är kompatibel med skrivaren, sax, plastflikar mapp (tillval) och lim eller tejp. För kontor med en massa filer, kan du färgkod dina filer till en mer organiserad och systematisk arkivering, så använd färgat papper i det här fallet.

Först bestämma om du kommer att använda plast mappflikar

Hur man gör mapp etiketter. Det är viktigt att organisera dina filer.
Hur man gör mapp etiketter. Det är viktigt att organisera dina filer.

Först bestämma om du kommer att använda plast mappflikar. Om du är, så har du inget behov för lim eller tejp, eftersom dessa mappflikar har sin egen lim. Sedan mäta bredden på papper som kan passa in i plastficka fliken. Det teckensnitt som du vill använda när du skriver och skriver ut etiketterna kommer att bero på storleken av plastficka fliken. Öppna datorns ordbehandlare och infoga en tabell i textfältet, med två kolumner och flera rader. Skriv filens etiketter med rätt teckensnitt, sedan skriva ut etiketterna. Skär utskrift med en sax, efter raderna i tabellen. Beroende på längden av varje etikett klippa plastficka fliken till samma längd. Sätt i papperet etiketten i plasten mapp flik tar du bort den självhäftande remsan och placera etiketten på mappen.

Om du inte ska använda plast mappflikar

Om du inte ska använda plast mappflikar, använd tejp för att täcka varje utskurna etikett, sedan fästa etiketten på mappen. Använd en annan remsa av tejp för att fästa etiketten på mappen. Om etiketten är platser på kanten av mappen, täcker det utskurna etiketten med tejp både på fram-och baksidan för att göra märkningen så robust som den plastficka etiketten.

Vara mer kreativa i att göra mappen etiketter med olika typsnitt

Vara mer kreativa i att göra mappen etiketter med olika teckensnitt. Om du har en färgad skrivare, bortsett från att tillhandahålla olika färgade papper, kan du också använda olika typsnitt färger för dina utskrifter. Du kan också använda kortet styrelser för dina etiketter i stället för brevpapper. Du kan också använda en dekal pad att skriva ut etiketterna på, så du behöver inte använda tejp för att fästa etiketter på mappar.

Du kan också använda generiska typsnitt och etiketter mapp

Först bestämma om du kommer att använda plast mappflikar. Om du inte ska använda plast mappflikar.
Först bestämma om du kommer att använda plast mappflikar. Om du inte ska använda plast mappflikar.

Du kan också använda generiska typsnitt och etiketter mapp, och använda sig av färgade mappar istället. Detta kommer att göra det lättare för dig att organisera dina filer. Också märka varje låda och arkivsystem, och lista de filer som vardera innehåller.