O2i

Hur man gör ett staplat - stapeldiagram

Det finns många skäl till varför du skulle behöva en staplade stapeldiagram, särskilt när det gäller att bevisa din poäng under ett affärsmöte. När den visar upp barer, det är bara mycket lättare att läsa än att behöva gå igenom alla siffror och data. En staplade stapeldiagram förenklar det för alla och lindrar den extra bördan av att behöva tolka själva uppgifterna. Lyckligtvis kan detta också göras med hjälp av Microsoft Excel, ett program från Microsoft Office-paketet. Eftersom många affärsmän i denna dag och ålder använder Microsoft Excel för att sortera igenom alla sina data, är det bara sunt förnuft att Excel också kommer med ett sätt att beräkna alla dessa data och förvandla det till en staplade stapeldiagram.

Hur man gör ett staplat - stapeldiagram. Se till att du har excel-data kan du konvertera till ett staplade stapeldiagram.
Hur man gör ett staplat - stapeldiagram. Se till att du har excel-data kan du konvertera till ett staplade stapeldiagram.

Skrivet i denna artikel är en serie steg som hjälper dig att göra en staplade stapeldiagram själv använder Microsoft Excel, så om du vill se alla dina data på ett enkelt att läsa 3-D diagram, så allt du behöver göra är att läsa och följa:

  • Se till att du har Excel-data kan du konvertera till ett staplade stapeldiagram. Annars skulle det inte finnas någon mening med att försöka följa denna artikel. Om du har några data som du kan använda, då du kan fortsätta till nästa steg.
  • Markera de data som du kommer att använda, och öppna "diagramguiden". Från Microsoft Excel huvudfönster (om du öppnat din data), bör du kunna se allt du har skrivit hittills. Markera bara alla de celler som du tänker använda för diagram, inklusive kolumn-och rubrikerna fältet, och leta reda på "Diagramguiden" ikonen som bör vara i den övre verktygsfältet, som ligger i mitten av fönstret. Om du inte hittar ikonen och klicka sedan på "Infoga", och från rullgardinsmenyn, klicka på "Diagram".
  • Välj sjökortsinställningarna. Ett nytt fönster ska dyka upp, och därifrån kan du välja vilken typ av diagram du vill. Denna artikel fokuserar på en staplade stapeldiagram, så gå vidare och välj "Kolumn". Det finns också sub-typer du kan välja mellan efter att ha valt diagramtyp-en rekommenderad sub-typ skulle vara 3-D visuell effekt. Bortsett från detta, kommer du att kunna förhandsgranska diagrammet via alternativet Förhandsvisa. När du känner att du har gjort rätt val för diagrammet kan du klicka på "Nästa" för att fortsätta.
  • Välj lämplig kalkylbladet. Efter att du klickat på "Nästa" kommer du att uppmanas att välja ett kalkylblad där du vill att din nya 3-D-stapeldiagram att vara förberedd i. Placera den var du vill och tryck på knappen 'Avsluta' för att se din nya staplade-stapeldiagram.
  • Extra alternativ som du kan tänka på. Innan du slutför diagrammet och välja vilken kalkylblad det kommer att gå till, kan du också lägga till en diagramrubrik samt etiketter genom att klicka på "Alternativ" och samtidigt välja inställningar för diagrammet. Och "Data Range" alternativet kan du se en annan förhandsgranskning av diagrammet om du fortfarande är osäker på dina valda inställningar.

Så nu kan du visa äntligen en ordentlig visuell diagram för allt arbete i stället för att läsa med bara siffrorna som guider-making allt detta dystra pappersarbete bara lite enklare.