O2i

Hur man gör ett prov faktura

Oavsett bransch du är engagerad i

Oavsett bransch du är engagerad i, gör din faktura är en av de första saker som du behöver för att utföra för att göra dina transaktioner enkelt att hantera, organisera och konto. Göra ett prov faktura är något som vanligtvis inte lärs ut i skolan. Medan nästan alla har upplevt med en faktura eller fått en under ett antal affärer och även enkla inköp, få som verkligen vet hur man gör dessa. Här är de enkla stegen för dig att skapa din egen prov faktura från grunden.

Hur man gör ett prov faktura. Gör ett utkast av fakturan.
Hur man gör ett prov faktura. Gör ett utkast av fakturan.

  1. Gör ett utkast av fakturan. Det första steget är att skapa kartan som du kommer att följa i uppbyggandet fakturan. Det finns många sätt för dig att få idéer om hur man mode ditt eget. Du kan använda de olika fakturorna som du kan ha samlats under åren som ett exempel, vilket ger dig en rättvis uppfattning om vad som behöver finnas i fakturan.
  2. Vet vad du ska skriva i den. För att vara exakt, bör din faktura ha ett brevhuvud, en kropp och sidfot. I brevpapper, kommer du sätta detaljerna i ditt företag, inklusive namn, adress och annan kontaktinformation som telefonnummer och webbplats. Se till att brevhuvudet har orden "Bill" och "Faktura" placeras synligt på toppen. För företag som har tillstånd att beskatta de räkningar som de samlar in, bör du placera den skatt registrering på brevpapper också. Glöm inte fakturanummer som du måste göra själv och som aldrig bör dubbleras på en faktura, och datum. Slutligen, lägga till namnet på kunden och betalningsvillkoren används.
  3. Komponera fakturan kroppen. Nästa steg är att bygga kroppen av fakturan. I kroppen bör den typ av varor som du säljer eller den typ av tjänst som du har genomfört beskrivas i ett lättförståeligt språk. Det är också viktigt att du anger den kvantitet av produkten eller tjänsten, samt motsvarande mått för det. Lägg till enhetspriset för varorna och fördela utrymme för det totala priset för alla objekt som har köpts.
  4. Skapa faktura sidfoten. Den totala försäljningen vanligtvis placeras i fakturan sidfoten. Om du har fått lägga skatten på varorna, bör du även lägga det beräknade värdet av skatten, och ange det på fakturan. Bortsett från detta är olika betalningssätt också i fakturan, liksom andra kommentarer som du kanske vill lägga till. Prover av dessa kommentarer är om betalningarna försenas, eller om produkterna är ännu inte levererats eller görs i ett affärsavtal. Undertecknandet av skötare samt köparen bör anges också.
  5. Du kan själv eller få hjälp av programvara. Samtidigt som ditt prov faktura inte behöver vara svårt, och även om det finns en mängd fri programvara som är allmänt tillgängliga för att skriva dessa i din dator och skriva ut dem, kan du skapa bättre fakturor med hjälp av programvara som har utformats speciellt för jobbet. Dessa är ibland tillsammans med andra företag verktyg som bokföringsprogram för att hjälpa återförsäljare att driva företaget effektivt. Med programvara för fakturahantering göra, kan du vara säker på att din faktura kommer att se elegant och kan även användas som ett verktyg för att lägga till marknadsföring element för att hjälpa dina kunder kommer ihåg ditt företag, eller vara medveten om de andra produkter som du säljer. Använd recensioner att välja den bästa mjukvaran.

Oavsett om försäljning nallar eller kontakter med bränsleekonomi, är en faktura behövs. Oavsett hur du väljer att skapa ditt prov faktura, med dessa enkla steg du bör ha en fullt fungerande en på nolltid.