O2i

Hur man gör en överföring banköverföring

En banköverföring är en av de säkraste metoderna för att överföra pengar från ett konto till ett annat. Du kan betala dina räkningar utan att lämna ditt kontor eller ditt hus. Du kan sätta in eller ta ut pengar från ditt sparkonto till ditt lönekonto och vice versa. Du kan även följa dina finansiella transaktioner. Här är stegen om hur man gör en överföring banköverföring.

  • Fråga om din bank har en online banksystemet. Kontrollera om du måste gå till banken för att skriva eller om du kan göra det på nätet. Anmäl dig i nätbanken på din huvudsakliga bank. Eftersom du redan har en post med din bank, registrerar sig kommer att bli lätt. Ge all den information som kommer att krävas av dig. Kontrollera de alternativ som erbjuds och välja dem som kommer att tillämpas på din ekonomiska aktiviteter. Du kommer att behöva en PIN-kod som oftast är initialt genereras och ges till dig av din bank. Efter en tid denna PIN-kod kan ändras.
  • Anmäl dig de anläggningar och enheter som du vill också. Du kanske vill betala dina kreditkort på nätet och alla dina räkningar. Förse banken med all information som behövs för varje enhet som du ska skriva in. Alla dessa betalningsmottagare kommer att få unika koder som finns tillgängliga från banken. Kontrollera att all information som du har lämnat är korrekta.
  • Fråga om de avgifter som banken tar betalt för varje banköverföring. Både du och mottagaren kommer att debiteras för varje transaktion. Kontrollera också om Tider och hur långt innan en transaktion kan avspeglas i ditt konto och pengarna överförs till mottagarens konto. Kontrollera priser för lokala banköverföringar samt internationella banköverföringar. Vissa banker tar ut en fast serviceavgift medan andra banker har olika skattesatser baserade på mängden som överförs. Vissa banker kräver minst två bankdagar för att genomföra överföringen medan vissa banker kan göra det inom två timmar medan andra kan bearbeta banköverföring inom några minuter.
  • Se till att det belopp som du överför är korrekt. Kontrollera mängden två eller tre gånger för att det kommer att bli mycket svårt för dig att vända banköverföring när du har gjort begäran. Du kommer att behöva komma i kontakt med mottagaren och bekräfta att du har skickat ett överskott och begära att överskottet kopplas tillbaka till ditt konto. Du kommer att få en bekräftelse av banköverföring från din transaktion historia. Detta kan skrivas så att du kan ha en papperskopia för din post.


Hur man gör en överföring banköverföring. Fråga om din bank har en online banksystemet.
Hur man gör en överföring banköverföring. Fråga om din bank har en online banksystemet.

När du har inskrivna i online banksystemet i din huvudsakliga bank du bör regelbundet kontrollera ditt saldo och dina transaktioner. Du kan komma åt din transaktion historia av insättningar och överföringar mot dina kontoutdrag. Dessa siffror bör stämma överens med de poster som du har. Rapportera eventuella fel som du kan hitta direkt. Wire transfer är mycket bekvämt och säkert, men du bör också kontrollera att dina betalningar korrekt återspeglas på dina kontoutdrag. Det kan vara ett problem om du fortfarande tas ut för förra månadens faktura när du redan har skickat betalning för det.