O2i

Hur man gör betalar räkningar smärtfritt

Om du tror att döden och skatter är det enda konstanta saker här i världen, tänk om. Ett annat ständigt problem som du måste möta är räkningarna. Räkningarna kommer att komma varje månad, oavsett om du gillar det eller inte. I denna tid och ålder av lågkonjunkturer, kan betalar räkningar vara en mycket smärtsam process. Här är några av de åtgärder för att lindra smärta och hjälpa dig att hantera dina pengar bättre.

  1. Procrastinate inte. Ett av de viktigaste sätten att göra faktura betalningar mindre smärtsamt är att inte förhala. Så snart du får räkningar och så snart du har pengar att betala det, gå till allmännyttiga kontoret och betala räkningarna. Tänk på att nästan alla verktyg och stad tjänsten kommer att ha motsvarande tilläggsavgifter för försenade betalningar. Dessa kan vara så lite som 2 procent och så högt som 20 procent. Kumulativt, kan dessa mot en vara mycket dyrt.
  2. Budgetering. Även om du inte vill att förhala, kan faktura betalningar vara mycket smärtsamt, särskilt om du har några kontanter till hands. Ett av de bästa sätten att säkerställa att du alltid är redo för dina räkningar är genom budgetering dina pengar varje månad eller vecka, beroende på hur och när du får din lön. Månadslöner är lättast att arbeta med eftersom dessa kommer att tillåta dig att budgeten för hela månaden. Varje vecka eller varannan vecka löner, men kan vara svårare, särskilt om merparten av dina räkningar anländer under den första veckan i månaden, vilket kan lämna dig utan för ett par dagar innan nästa veckas betalningen anländer. I detta fall måste du ställa in lite pengar bortsett från din veckolön, så att du kommer att kunna skapa en fond för dina räkningar.
  3. Skapa ett system för att betala räkningar. Det finns många sätt idag för dig att betala dina räkningar. Använd dessa till din fördel. Till exempel kan du använda telefon eller Internet för att betala dina verktyg och andra räkningar. Dessa kan tyckas svårt att använda i början, särskilt eftersom du kommer att behöva konfigurera systemet och konfigurera ditt konto. Men när detta är gjort, kommer betalningen tar bara några sekunder av din tid varje månad - inga fler långa linjer i fakturering kontoret som kostar tid och pengar.
  4. Automate. Bortsett från att använda många betalningsalternativ som är tillgängliga för din bekvämlighet, kan du automatisera även dina räkningar. Många företag och tjänster idag kan du automatiskt dra av betalningar från dina räkningar. Detta kan göras med hjälp av ditt kredit-eller betalkort konto. Helt enkelt fram din kortinformation till fakturering kontoret så att räkningarna du får varje månad automatiskt kommer att dras från dina pengar.
  5. Organisera. Slutligen, organisera räkningar som du får. Det finns massor av räkningar idag allt från vatten, gas, elektricitet, telefon, internet, och en mängd andra tjänster som gör livet lättare. Dessa räkningar kan vara mycket svårt att hantera. Ett enkelt sätt att hålla koll på alla räkningar är genom att skapa en separat låda, arkivering mapp, eller skåp för dina räkningar.

Hur man gör betalar räkningar smärtfritt. Skapa ett system för att betala räkningar.
Hur man gör betalar räkningar smärtfritt. Skapa ett system för att betala räkningar.

Nyckeln till att minska smärta när räkningarna börjar komma i din brevlåda är genom att organisera dina betalningsalternativ och planer. Genom dessa åtgärder, göra detta är enkelt.