O2i

Hur man genomför ett varumärke sökning

Varumärke sökningen är viktig för ett företag. Detta kommer att säkerställa att ingen annan verksamhet använder ditt företags varumärke eller att varumärket du använder inte kränker andra företags varumärkesrättigheter.

Följande är några enkla steg i att genomföra ett varumärke sökning.

Hur man genomför ett varumärke sökning. Besök den fria varumärke databas på pto hemsida.
Hur man genomför ett varumärke sökning. Besök den fria varumärke databas på pto hemsida.

  • Vet dina mål. Normalt bör du börja din sökning genom att leta efter både registrerade och oregistrerade varumärken. Detta steg kan vara en långdragen process. Detta är dock den viktigaste delen av varumärket sökningen. Du bör också förstå att du söker efter varumärken som ser ut som, låter som eller medel som ditt varumärke.
  • Besök den fria varumärke databas på pto hemsida. Din sökning ska börja på Europas Patent and Trademark officiella hemsida. Databasen av kraftuttaget är sammansatt av alla registrerade varumärken, samt varumärken som har en pågående status.
  • Leta efter oregistrerat varumärke. Bortsett från de registrerade varumärken ska du söka även för dem som inte är registrerade. Du kan göra en online forskning och använda Thomas registret hemsida. Detta är också en perfekt tid för att kontrollera om de domännamn som innehåller dina föreslagna varumärke finns på Network Solutions webbplats.
  • Gå till patent och varumärken depåbibliotek. Om du kan, försök att besöka PTDL nära ditt område. Deras forskningsmaterial kan vara av avgörande hjälp i sökandet efter varumärken. Men du kan också kontrollera en lista med PTDLS på kraftuttaget hemsida.
  • Försök att använda en specialiserad söktjänst. Om du har råd, kanske du vill köpa en full sökning av alla registrerade och oregistrerade varumärken genom CCH varumärke Research Corporation, Thomson och Thomson, varumärke Express eller någon av de PTDLs som tillhandahåller elektroniska söktjänster . Det pris du betalar kommer att vara värt det.
  • Tänk på kunden förvirring. Det finns fall där du föreslås varumärke fortfarande tillgängliga men kan hittas förvirrande för andra varumärken. Detta händer när du inte är försiktig med din föreslagna varumärke. Så mycket som möjligt, undvika kunder förvirring. Detta kommer att hända om dina produkter och tjänster är inte lika eller inte konkurrerar med varandra. Om du funnit att det finns en möjlighet av kund förvirring, prova att välja ett nytt varumärke.
  • Bestäm om ditt val är liknande eller samma till populära varumärken. Om du tror att kunden förvirring sannolikt att hända, är nästa sak du behöver tänka på för att avgöra om den valda varumärke kan likna populära varumärken. Om det är så, finns det en chans att ägaren av den populära varumärket kan förhindra det andra företaget att använda ett varumärke som är väldigt mycket samma. Om du tror att du har valt varumärke kommer att hamna liknar populära företag väljer du en annan.

Dessa är de saker som du bör tänka på om du vill göra varumärket sökning. Varumärke sökning är avgörande för främjandet av ditt företag. Det är därför du måste vara mycket försiktiga i att söka och analysera alla varumärken som du har hittat.