O2i

Hur man går från en storstad till en liten stad

Flytta till en annan plats kan vara en skrämmande upplevelse för alla

Flytta till en annan plats kan vara en skrämmande upplevelse för alla. Det är alltid svårt att hitta dig själv i en ny plats utan att veta någon. Upplevelsen kan vara mer dramatisk om man är van vid småstadslivet sedan flytta till en stor stad där de flesta människor inte känner varandra eller har lust att träffa nya grannar. Det kan vara väldigt olika när man går från en storstad där man knappt vet dina grannar att leva i en liten stad där människor tenderar att vara vänligare och kan märkas "nosier", som kan ta lite tid att vänja sig. Det finns många fördelar med att flytta till en liten stad. Luften är renare, är takten långsammare och maten kan göras från fräschare ingredienser. Grannarna är också varmare och predisponerade för att hjälpa dig vara lugn och ro till småstad livet lättare och snabbare. Här är några tips på hur man går från en stor stad till en liten stad och njuta av upplevelsen.

Hur man går från en storstad till en liten stad. Klipp inte dina band med vänner och kollegor från den stora staden.
Hur man går från en storstad till en liten stad. Klipp inte dina band med vänner och kollegor från den stora staden.

  • Klipp inte dina band med vänner och kollegor från den stora staden. Settling in i en ny miljö kan få dig att känna ensam och isolerad som du har ännu att få nya vänner och bilda nya föreningar. Ge dig själv tid att börja avvänjas från stadslivet långsamt så du försiktigt kan underlätta i småstadslivet.
  • Ta dig tid att veta vilken verksamhet som är tillgängliga i staden. Du kan läsa mer genom att besöka lokala butiker och chatta med butiksägare. Presentera dig själv och låt dem introducera dig till andra. De flesta småstad folk är mycket vänliga och hjälpsamma och kommer gärna presentera dig för andra människor.
  • Lär känna dina närmaste grannar. Om de inte har träffat dig när du först flyttade, då detta är din chans att få träffa dem. Gå runt din nya kvarteret tidigt på morgonen eller sena eftermiddagar så att du kan säga hej och träffa människor som lever nära dig. De kan känna blyg för att närma dig så bli den första att närma sig dem och presentera dig. Om du har en familj, ta dem på en promenad så att de kan för att träffa nya vänner.
  • Kolla gemenskap meddelanden för att se om det finns samhällsaktiviteter där du kan delta. Med all sannolikhet staden har flera aktiviteter uppradade för året som behöver deltagare och volontärer. Detta kommer att bli en stor chans att träffa fler människor och nätverk.
  • Värd en liten lunch eller middag och bjuda in dina grannar över. Man måste visa dem att även om du är från en storstad du inte är en snobb som de flesta stadsbor och du vill vara en del av denna nya gemenskap och vill att lära känna dem. Detta kommer att vara din chans att prata med dem längre och lära känna dem. De kan vara väldigt nyfiken dig och vill lära känna dig bättre. Du kan diskutera ditt liv och ditt arbete i staden men får det att låta som om du haft det, men det är en del av ditt förflutna och du är redo att ta den utmaningen att leva i en liten stad. Det tjänar ingenting till att tala om ditt förflutna för mycket eftersom du bara kan känna ledsen eller verkar skrytsam.


Att bo i en liten stad

Att bo i en liten stad, efter att ha varit i en storstad kan vara en kulturchock för dig. Tempot är långsammare i en liten stad. Du kan känna att tiden går mycket långsamt. Det kan också ta dig lång tid att anpassa sig till tystnaden runt kvarteret och samhället som helhet efter att ha använts för att det konstanta bullret i samband med stora städer. Förbered för dessa i förväg för att få dig att lösa snabbt till en småstad.