O2i

Hur man framgångsrikt sälja din bostad i en mjuk bostadsmarknaden

Du har hört det varje dag

Du har hört det varje dag. Det är en köparens marknad. Marknaden är mjuk. Räntorna är upp. Med andra ord, om du försöker att sälja ditt hus, kommer det att bli tufft. Medan en mjuk marknad kan vara jobbigt för ett hem säljare, betyder det inte att få en offert på ditt hem är en omöjlighet. Ett sätt att se till ditt hus märks bland alla andra bostäder till salu ute är att tillämpa några beprövade marknadsföringsmetoder. Att lära sig dessa tekniker, kan du ta några online marknadsföring klasser, kan du hitta gratis registrering information om bra online skolor här .

Här är några tips på hur du kan sälja ditt hus i en mjuk marknad.

 1. Pris det att sälja. Alltför ofta säljare och säljarens agenter overprice ett hem eftersom de tror att "det tar bara en köpare." Även om detta är sant, i en mjuk marknad, är de flesta köpare förväntar mjukare priser. Skaffa en fastighetsmäklare som ger dig en realistisk nummer för ditt hem. Titta på andra jämförbara egenskaper för att hitta en lämplig prisklass. Titta på de fastigheter som säljs i närheten av hemmet med liknande egenskaper. Spela ut av dessa nummer.
 2. Staging. Med ditt hem iscensatt är avgörande. Ta bort alla skräp från ditt hem och iscensätta dina möbler på det sätt som bäst visar upp loppet av ditt hem. Rådgör med din agent eller en professionell designer för tips.
 3. Öppet hus. Öppet hus är ett bra sätt att skapa intresse för ditt hem. Med öppet hus varje söndag maximerar exponeringen av ditt hem.
 4. Att göra det i din egen kontra professionell hjälp. Många säljare inför att sälja sina hem i en mjuk marknad börjar titta på deras agentens provision som en stor börda. Även om det kan vara så att du som säljare, kanske inte kan göra en vinst på ditt hem (eller så mycket som en vinst) eftersom du måste betala en rejäl provision blir det svårare att sälja på egen hand på grund av de resurser agenter har. Dessutom kan ditt arbete schema och kommer sannolikt störa möten för ditt hem. Att sälja din bostad, måste du kunna rymma flera visningar i veckan, ibland på obekväma tider. Det finns företag som erbjuder lägre provisioner (vanligtvis för lägre tjänster). Kolla dessa företag ut. Fråga vilka tjänster de utför och vilka de kommer de inte.
 5. Hur man framgångsrikt sälja din bostad i en mjuk bostadsmarknaden. Att göra det i din egen kontra professionell hjälp.
  Hur man framgångsrikt sälja din bostad i en mjuk bostadsmarknaden. Att göra det i din egen kontra professionell hjälp.

 6. Multiple Listing Service. MLS är den viktigaste väg att använda för att få ditt hem annonseras. Du måste anges med ett medel för att få ditt hem på denna databas. Alla agenter kan se egenskaperna för MLS och skicka dem till sina kunder. Tala om för din agent att du måste vara på denna databas.
 7. Köparen finansiering. På en mjuk marknad, säljare erbjuder ofta pengar tillbaka till potentiella köpare. Säljare erbjuder ibland betala för köparens avslutande kostnader att göra affären mer attraktiv.
 8. Erbjuda incitament till agenter. Vissa säljare och säljarens agenter ger bonusar till någon mäklare som ger en köpare.
 9. Tänk alla erbjudanden. På en mjuk marknad är en säljare inte har möjlighet att förolämpad av ett erbjudande (de flesta har). Om en köpare erbjuder på din egendom, ta det på allvar. Motverka erbjudandet och försöker arbeta affären till din fördel. Man vet aldrig hur hög en köpare är villig att gå tills du engagera honom i erbjudandet / disk erbjudande processen.
 10. Svälj din stolthet. På en mjuk marknad, kan du behöva acceptera mindre pengar än du förväntat. Om du behöver flytta och hyra ut ditt hem är inte ett alternativ, kan du behöva acceptera en lägre försäljningspris. Bli tröstad av det faktum att som köpare kan du hitta en hel del också (om marknaden du är på väg in är också en mjuk en). Fastighetsmarknaden är och har aldrig varit förutsägbar.

Online-kurser i marknadsföring kan hjälpa dig att utveckla språk som kommer att få ditt hem annonser märkt.

Att köpa ett hem är en investering

Du har hört det varje dag. Multiple listing service.
Du har hört det varje dag. Multiple listing service.

Att köpa ett hem är en investering, men kom ihåg också att du köper ett hem för att du älskar det. Tror inte på hemmet köpa och sälja process som investering aktiemarknaden eftersom det finns mer att ett hem än dess förmåga att mogna. Om du måste acceptera mindre pengar än du först trodde du skulle få, anser det vara en tvätt för alla roliga år du hade i hemmet.