O2i

Hur man förhandlar ett kommersiellt hyresavtal


När du söker efter en plats för ditt företag, kommer du slutar förmodligen upp leasing det. Men innan du godkänner de grundläggande villkoren i hyresavtalet att din hyresvärd händer dig, ska du inse att det finns ett visst spelrum när det gäller kommersiella hyreskontrakt. Här är några förslag som hjälper dig att förhandla fram ett kommersiellt hyresavtal som du kan vara nöjd med.

Steg 1

Hur man förhandlar ett kommersiellt hyresavtal. Diskutera grundläggande hyresavtalet kostnaden.
Hur man förhandlar ett kommersiellt hyresavtal. Diskutera grundläggande hyresavtalet kostnaden.

Diskutera grundläggande hyresavtalet kostnaden. Första ämne som du och din hyresvärd måste diskutera när förhandlingarna om ett kommersiellt hyresavtal är hur mycket du kommer att betala hyra utrymmet. Vanligtvis kommer din månatliga hyran bestäms utifrån ytor av kommersiella lokaler, beräknat på en "per kvadratfot" kostnad. Så en 2000 kvadratfot utrymme som hyr vid 5€ en kvadratmeter skulle vara 7470€ i månaden att hyra. Ovanpå denna grundläggande hyreskostnad, kan du också bli skyldig att betala för underhåll av alla gemensamma utrymmen, såsom gångbanor, parkeringsplatser och toaletter. Se om hyresvärden är förhandlingsbart på kostnaden för detta underhåll, eller om du kan komma överens om en hyra pris som inkluderar gemensamt område underhåll (CAM). De flesta hyresvärdar är villiga att gå med på detta område lite när det gäller att förhandla fram ett kommersiellt hyresavtal.

Steg 2

Fråga vad som ingår i hyresavtalet. När du förhandlar om ett kommersiellt hyresavtal, se till att du får en skriftlig redogörelse för vilka tjänster och avgifter kommer att behandlas i hyresavtalet. Bestäm vem som är ansvarig för att betala extra kostnader i samband med hyra av kommersiella lokaler, och få allt skriftligt. Dessa ytterligare kostnader kan innefatta fastighetsskatt, verktyg, sophämtning, försäkring och reparationer. Brutto hyresavtalet får inte innehålla dessa extra kostnader, så se till att du tar hänsyn till den verkliga kostnaden för att hyra en kommersiella lokaler innan de bestämmer sig till den.

Steg 3

Bestäm vem som är ansvarig för kostnaderna för förbättringar. Du förmodligen kommer att vilja göra en kommersiella lokaler själv innan du flyttar ditt företag i den. Vissa hyresvärdar är villiga att absorbera kostnaderna för rimliga uppgraderingar eftersom du förbättra sina egenskaper. Å andra sidan, om förbättringarna inte är nödvändigt, kan du behöva stå för hela notan. Du bör också diskutera om du behöver tillstånd för att göra förbättringar till den kommersiella platsen, och om du eller hyresvärden väljer entreprenören att göra jobbet.

Steg 4

Fråga vad som ingår i hyresavtalet. Bestäm vem som är ansvarig för kostnaderna för förbättringar.
Fråga vad som ingår i hyresavtalet. Bestäm vem som är ansvarig för kostnaderna för förbättringar.

Definiera längden på hyresavtalet. Nästa steg att förhandla ett kommersiellt hyresavtal är att snabbt diskutera villkoren (eller längd) i hyresavtalet. De flesta företag väljer en 1-årigt hyresavtal tills de är säkra på att deras verksamhet är stabil och kommer att vara runt för de närmaste åren. Andra är bekväm med en 5-årigt hyreskontrakt, vilket de brukar förhandla till reducerat pris. (Hyresvärdar älskar att ha långsiktiga hyresgäster, så de kommer att sänka priset om de vet att de kan säkra en hyresgäst under några år.)

Steg 5

Omfatta andra små detaljer. Slutligen, se till att du inte har lämnat några detaljer av dina hyresavtalet förhandlingar. Har ni diskutera det skyltning kommer att godtas? Vad händer om du behöver flytta? Kan du ta in en sub-leasetagare? Alla dessa frågor måste adress innan du skriver ett kommersiellt hyresavtal. Som en sista säkerhetsåtgärd, ta ett leasingavtal med din advokat eller advokat och ha honom över avtalet. Man kan aldrig vara nog försiktig om hur du registrerar ett kommersiellt hyresavtal, och din advokat kommer att hjälpa dig att känna igen exakt vad du undertecknar.