O2i

Hur man förbereder sig för ett lån utnämning

Behöver ett lån för en bil, ett hus, eller för dina personliga behov

Behöver ett lån för en bil, ett hus, eller för dina personliga behov? Att be om ett lån är inte tillräckligt. Du bör också kunna övertyga långivaren att du klarar av att betala av lånet. Din kredit rapport kan imponera långivaren. Men bortsett från det, kommer en framgångsrik lån utnämning lägg till din trovärdighet.

Så om du redan har satt ett lån utnämning

Så om du redan har satt ett lån avtalad tid, är det klokt att förbereda sig för det. Du behöver inte bara åka dit och förvänta sig att prata nonchalant med långivaren. Du vet aldrig, långivaren kan göra upp sitt slutliga beslut efter utnämningen. Du bör vara beredd nog för utnämningen. Ju mer du är beredd, är desto högre blir din chans att få ett lån godkännande.

Här är några tips för att förbereda för ett lån utnämning:

  • Förbered dokument. Kom ihåg att ditt mål under utnämningen att övertyga långivaren att du kan betala för lånet. Du inte bara säga, "Jag lovar att betala pengarna i tid." Du bör kunna bevisa att du kan betala lånet i tid. Det bästa sättet att göra det är att samla in bevis till stöd för ditt påstående.

Hur man förbereder sig för ett lån utnämning. Förbered dokument.
Hur man förbereder sig för ett lån utnämning. Förbered dokument.

Du bör få en kreditupplysning, bank transaktion sammanfattning, och månatliga räkningar.

En kreditupplysning kommer att ge dig betyg som kommer att berätta din förmåga att betala för lån.

Banken transaktion sammanfattning, å andra sidan, kommer att visa att det finns en summa pengar kommer in och ut från ditt konto under en tidsperiod. Täck de senaste tre månaderna av din bank transaktion.

Behöver ett lån för en bil, ett hus, eller för dina personliga behov. Reparera kredit.
Behöver ett lån för en bil, ett hus, eller för dina personliga behov. Reparera kredit.

Under tiden, kommer dina räkningar avgöra hur mycket du spenderar varje månad. Det kommer att dras till din inkomst så att långivaren kommer att veta hur mycket pengar du kan betala för lånet varje månad.

En skatt formulär kommer att vara till hjälp också för att bevisa din inkomst.

  • Reparera kredit. Eftersom du kommer att visa din ekonomiska bevis, kommer det vara till hjälp att du reparera din kredit först innan du ställer ett lån utnämningen. Få din kredit rapport och se vad du kan göra för att öka din kredit värdering. Kanske du behöver för att betala i tid, minska utgifterna och öka det belopp du betalar för dina andra lån. På så sätt kommer din kredit rapport vara snygg när du ställer in ett möte med långivaren.
  • Klä sig väl. Det betyder inte att du ska bära en kostym och slips eller en fin klänning när mötet med långivaren. Detta innebär att du bör klä sig korrekt. En lämplig klädsel är något snyggt och enkelt. Du behöver inte bära allt ditt guld eller smycken diamant. Bara vara så ren och enkel som möjligt. Denna look är redan bra med långivaren. Också, inte bära parfym så mycket som möjligt. Långivaren kanske inte gillar din doft och som oavsiktligt kan påverka hans beslut.

Förbereda är ett bra sätt att maximera dina chanser att bli godkänd med ditt lån. Men sättet du pratar och agerar under utnämningen betyder mer. Så vara säker och vet vad du talar om. Glöm inte din ögonkontakt. Fokusera på vad långivaren säger och få honom att känna sig säker på att du kommer att betala i tid.