O2i

Hur man förbereder ett kassaflödesanalys

Kassaflödesanalys används för att räkna ut de mönster kassaflöde i ett företag. Det ger en entreprenör en idé om hur pengarna tjänas och användas inom en viss tid. Kassaflödesanalys görs vanligen månadsvis och täcker betalningsflödesmönster i en viss månad. Genom att förbereda en kassaflödesanalys, kan en företagare bestämma om pengar han gör är tillräckligt för att upprätthålla driften av verksamheten.

Om du är en ny entreprenör, förstår att kassaflödesanalysen är bara en av de många redovisningar som du måste förbereda. Här är hur det görs.

Hur man förbereder ett kassaflödesanalys. Förbered alla dokument.
Hur man förbereder ett kassaflödesanalys. Förbered alla dokument.

  • Förbered alla dokument. Du måste ha alla kvitton, räkningar, loggböcker och andra liknande material för att göra en kassaflödesanalys. Se till att ha dem redo innan du börjar. Om du inte har allt du behöver, kommer du inte att kunna komma fram till rätt resultat och prognoser kostnader.
  • Bestäm din inkomst. Gör en inkomst projektion för en viss månad. Detta bör omfatta all försäljning kontanter och annat-och andra former av inkomster från ditt företag. När du gör en inkomst projektion, se till att ta hänsyn till de faktorer som kommer att påverka din inkomst. Dessa inkluderar graden av konkurrens, högsäsong och förändringar i preferenser kunderna.
  • Uppskatta dina utgifter. Det hjälper om du kategorisera dina utgifter. Group tillsammans operationen kostnader (utrustning, förnödenheter, anställdas lön och förmåner, samt hyra), marknadsföring och kostnader reklam (flygblad, annonser och hemsida), finansiella kostnader (lån och försäkringar) och skattekostnader. Lista ner kostnaderna under kategorierna. Sedan summera dessa.
  • Bestäm kassa som du behöver ha. Detta kan vara vilken som helst mängd som krävs för att framgångsrikt driva verksamheten. Det kan förändras varje månad, men det är viktigt att åtminstone ha en standard eller lägsta belopp. Detta belopp är vad du bör sträva efter att få varje månad.
  • Avgår beräknade kostnader från den projicerade inkomster. Detta kommer att avgöra om du kan uppfylla din balans mål kontanter. Om du har tillräckligt med kontanter kvar efter att avdrag, kan du styra framgångsrikt ditt företag och göra en vinst. Om du är på det negativa, kan detta vara ett tecken på att ditt företag inte går bra.
  • Överväg att göra ett lån. Om du inte har tillräckligt med kontanter för att driva verksamheten för en viss månad, måste du låna pengar från fordringsägare, banker eller vissa människor. Se till att inkludera lån i ditt nästa kassaflödesanalysen. Att lösa lånet, bör du ha fler in-och färre utflöden följande månader. Om inte, måste du låna mer pengar, vilket i hög grad kommer att påverka ditt företag.


Slutföra en kassaflödesanalys är lite förvirrande i början

Slutföra en kassaflödesanalys är lite förvirrande i början. Så om du vill, försök att leta efter prov dokument på Internet. Notera hur intäkter och kostnader bryts ned och stämde upp. Du kan också försöka att konsultera ett företag expert.