O2i

Hur man driver ett framgångsrikt e - kampanj

Få ordet ut att du är i affärer

Få ordet ut att du är i affärer, eller att du gör reklam för en händelse, en orsak eller ett projekt kan tyckas enkelt, med alla de former av reklam som du kan dra nytta av. Men en av de billigaste och mest effektiva sätten att nå din målgrupp eller publik är genom en e-kampanj. Att skicka ut e-post kostar praktiskt taget ingenting (förutom att du behöver en Internet-anslutning och din dator förbrukar el), jämfört med print, radio eller TV-annonser som kostar en hel del.

Hur man driver ett framgångsrikt e - kampanj. Fastställa innehållet i din e-kampanj.
Hur man driver ett framgångsrikt e - kampanj. Fastställa innehållet i din e-kampanj.

Att driva en framgångsrik e-kampanj, måste du överväga följande faktorer innan du börjar skicka e-post ut:

Fastställa innehållet i din e-kampanj. Skriv ner målet din e-kampanj: är detta för företag eller för ett välgörenhetsprojekt? Hursomhelst är det mest sannolikt att främja något som syftar till att samla in pengar. Skapa ett meddelande som kommer att fånga uppmärksamheten hos din målgrupp tillräckligt länge för dem att läsa den till slut. Sedan en länk till din hemsida för dem att få mer information, eller ge en knapp de kan bara klicka sedan söka efter din webbplats eller skriva in webbadressen på en ny fönster kan vara för mycket av ett besvär för vissa människor.

Om du försöker att sälja en produkt eller tjänst

Om du försöker att sälja en produkt eller tjänst, är det bäst att minimera den säljande delen och istället fokusera på att ge läsaren med information som kommer att vara av värde, som är relaterat till din produkt eller tjänst. Om du gör reklam för en tjänst bröllop samordnare, så du kanske vill inkludera ett nyhetsbrev prenumeration om bröllop - preparat, brudklänningar, arenor, etc. så länge det tillför ett mervärde till den tjänst du erbjuder.

Om du gör reklam för en orsak eller en välgörenhetsgala, då är det bäst att ge läsaren med ett urval framgångssaga relaterade till orsaken. Detta inspirerar oftast människor att läsa mer, engagera sig och berätta för andra människor om projektet.

Få ordet ut att du är i affärer. Gör en lista över e-postadresser.
Få ordet ut att du är i affärer. Gör en lista över e-postadresser.

Gör en lista över e-postadresser. Du kan ha en första lista över e-postadresser, utan att växa din lista, är det lämpligt att ha ett abonnemang av något slag på din webbplats (naturligtvis antas att ditt företag eller projekt har en officiell webbplats redan), där läsarna kan få regelbundna nyhetsbrev eller artiklar om de registrerar sig. Ju fler abonnenter du har, desto mer e-postadresser du kommer att få.

Följ igenom. Skicka bara ett e-post för en e-kampanj kommer inte att fungera. Du måste följa upp med mer e-post som skickas i en viss period för att se till att dina läsare och prenumeranter inte behandlar ett e-postmeddelande som skräppost. En gång i månaden åtminstone är rimlig. Om de teckna ett veckobrev, sedan utforma din e-post på ett sådant sätt att det har något nytt i meddelandet och inte bara en typisk "här är veckans nyhetsbrev". Gör det kreativa, engagerande läsarens uppmärksamhet och intresse.

Använd tillgänglig programvara för att hjälpa dig har en organiserad e-kampanj. När du behöver skicka ut prenumerationer på hundratals e-postadresser, behöver du hjälp. Gör användning av programvara som specifikt hanterar massmail.