O2i

Hur man driver ett framgångsrikt betala per klick reklamkampanj

Betala per klick reklam har varit en vanlig metod bland webbplatsägare som hoppas att få mer intäkter från sina webbplatser. Som namnet antyder, får du helt enkelt betalt baserat på hur många gånger en annons i din webbsida har klickat med tittarna. Denna intäkt kommer antingen bero på ett schablonbelopp som tillhandahålls av en annonsör, eller på ett bud från två eller flera annonsörer som vill använda sig av annonsutrymmet på din webbplats, som bestäms av en automatiserad auktion. Denna typ av reklam kan tillämpas på ad utrymmen på din egen hemsida, eller på utrymmen som gränsar till sökmotorn resultat. Den typen av annonser placeras intill sökmotorn resultat visas baserat på sökord som användes i frågan. Så de annonser som dyker i det tilldelade utrymmet kommer att relateras till nyckelordet som söktes med hjälp av sökmotorn.

Så hur kan vi maximera vinsten som vi kunde Garner från en betala per klick reklamkampanj? Steve DiPietro av e-handel företag DiPietro Marketing gruppen ger några tips för att guida skulle vara deltagare i en betala per klick annonskampanj gäller för frågor sökmotor.

  • Studera din bruttovinst och jämför med din betala per klick kostnad.

Det är viktigt att identifiera om din Pay Per Click (PPC) kampanj faktiskt hjälpa din försäljning eller inte. Det krävs mer än att titta på en förbättring av omsättning och bruttovinst. Snarare är det också viktigt att du inkluderar kostnaden för din PPC-kampanj för att få en mer realistisk syn på utvecklingen av ditt företag. Om din PPC kostnader drabbas cirka 35€ per månad och du får en månatlig bruttovinst på 20€ per beställning, så ska du betala mer än du faktiskt tjänar. Många faktorer spelar in med den här, till exempel en låg placering av dina annonser på grund av din låga bud, en låg klickfrekvens, dvs endast ett fåtal personer hade tillgång till din annons, och låg konverteringsgrad, vilket innebär att endast ett fåtal av de som åt din annons faktiskt köper din produkt eller tjänst. Det är viktigt att ta hänsyn till alla dessa faktorer för att verkligen se om din kampanj är faktiskt hjälpa eller inte. När du har möjlighet att identifiera och jämföra din bruttovinst och PPC kostnader, då kan du gå vidare till nästa steg.

Hur man driver ett framgångsrikt betala per klick reklamkampanj. Prioritera sökord där du kan erbjuda ett lågt bud och ändå ge goda resultat.
Hur man driver ett framgångsrikt betala per klick reklamkampanj. Prioritera sökord där du kan erbjuda ett lågt bud och ändå ge goda resultat.

  • Identifiera den ideala betala per klick kostar att bjuda.

Ge ett väl studerat bud för din PPC-kampanj kommer att förbättra din försäljning och sänka dina kostnader. Om din genomsnittliga bruttovinst per beställning är 35€ baserat på våra tidigare exempel, då skulle det vara säkert att sträva efter ett bud där din månatliga konvertering kommer att vara under din beräknade vinst. På så sätt är du säker på att från din nuvarande schema du inte förlorar pengar på dina annonser.

Dessutom, här är några ytterligare tips som också kan dra nytta av din betala per klick kampanj:

  • Prioritera sökord där du kan erbjuda ett lågt bud och ändå ge goda resultat. Studera sökord som är användbara för dina annonser och samtidigt har en låg topp bud (t.ex. 5€ 0,10) kan vara en bra investering för din PPC-kampanj. Prioritera dessa sökord så att du inte behöver investera för mycket på alla tänkbara sökord kandidater. I de fall där ditt sökord är inte så bra för din produkt men har en hög topp bud, då skulle det vara bäst att inte prioritera det sökordet.
  • Prova schablonbelopp betala per klick kampanjer genom webbplatser som är relaterade till din produkt. Du kan välja att söka efter andra tematiska områden som passar din produkt. Om din produkt är en sportdryck, då kan du leta efter sport teman webbplatser vari du kan få din betala per klick kampanj för ett schablonbelopp. Schablonbelopp kan vara högt eller lågt beroende på aktivitetsnivån på sajten du befinner dig i samarbete med. Men du kan alltid förhandla om en lägre ränta genom att föreslå ett långsiktigt avtal eller ett högt värde en.

Prova schablonbelopp betala per klick kampanjer genom webbplatser som är relaterade till din produkt. Förbättra dina annonser på nätet.
Prova schablonbelopp betala per klick kampanjer genom webbplatser som är relaterade till din produkt. Förbättra dina annonser på nätet.

  • Förbättra dina annonser på nätet. Dina annonser kanske inte vara så catchy som de ser ut. Granska hur dina annonser presenteras, och försöka göra dem mer iögonfallande. Förbättra utseendet på din webbplats, och kvaliteten på dina bilder om du säljer produkter. Inkludera recensioner, videor och promos, om möjligt, för att ansluta din publik och förhoppningsvis har det jämna flödet av trafik till din webbplats.

  • Utnyttja andra låga ordningar kostnad reklam. Detta kan inte vara ett tips för att göra din PPC-kampanj förbättras, men utforska andra medel för reklam för att hjälpa till att göra din produkt känd kommer faktiskt lindra din tillit till din PPC-kampanj. Göra mer läsvänliga e-annonser är ett sätt att öka exponeringen av din produkt. Om du har utvecklat en lojal uppsättning av kunder, kan du erbjuda dem förmåner för att stödja dig till andra genom word of mouth eller remiss. Andra frilansande företagare utnyttjar ens sociala nätverk genom att göra sina egna konton utöka sitt nätverk och marknadsföra sina produkter online. Summan av kardemumman är, inte förlita sig på bara en reklam strategi. Utöka din repertoar och använda andra metoder.

Liksom alla fiskala strävan, betala per klick reklam är inte bara en enkel struktur för att producera lätta pengar. Det är en reklam mekanism som kan vara mycket lönsamt om den används under en väl utarbetat strategi eller metod, ständiga förbättringar av din produkt och service, och införandet av andra reklam modeller som kan bidra till att utöka din exponering.