O2i

Hur man designar en minnesvärd logotyp för ditt företag

Logotypen är inte bara ett enkelt sätt att anpassa dina affärshandlingar och förnödenheter företag, men är också ett bra verktyg för att öka minne lagring. Med en väl-design logotyp, kommer ditt småföretag ser mer professionell och mer pålitlig. Men eftersom anställa logo designers kan vara dyrt, här är några steg som hjälper dig designa din egen logotyp.

  • Tänk på användningsområden. Först av allt, fundera över hur du kommer att använda den faktiska logotyp. Om du kör en enkel litet företag, kommer du att använda sannolikt logotypen som din brevpapper, och kommer att använda den för e-post, och andra liknande dokument affärer. Beroende på din typ av arbete, kan du också använda logotypen i ditt företag produkter i förpackningen och i reklammaterial. Det är viktigt för dig att överväga användningen av logotypen först, så att du kommer att kunna designa en logotyp som fungerar för alla användningar av logotypen.
  • Flexibilitet. Se till att din logotyp kan flyttas runt på sidan eller dokumentet. En bra logotyp kommer att fungera lika bra på toppen av sidan som på botten. Om du deltar i någon reklam för ditt företag, se till att du har en logotyp som kan placeras var som helst på sidan. Annars kommer logotypen att vara mycket svåra att använda. En logotyp som är permanent förankrad på toppen av sidan, till exempel, kommer att vara svåra att införliva i annonser.
  • Relation. Därefter bestämmer förhållandet mellan din bransch, din verksamhet och din logotyp. Även logotyper är oftast abstrakta, bör du ändå se till att det finns kopplingar mellan logotypen och ditt företag. Annars kommer klienterna inte att kunna tolka logotypen och kommer inte att kunna göra minnet anslutningar mellan din logotyp och ditt företag. En bra logotyp är lätt att komma ihåg och lätt att komma ihåg, och kommer omedelbart berätta betraktaren vad ditt företag är och vad ditt företag heter.
  • Håll det enkelt. Vid utformning av logotyper, se till att du inte lägger för många element. En bra logotyp bör rationaliseras visuellt. Lägg inte för många former och försöka hålla idén enkla men unika. Men bara för att du vill behålla logotypen enkla betyder inte att du ska slita av andra logotyper, eller kopiera färdiga logotyper. En av de grundläggande misstag som folk gör är att skapa logotyper som är gjorda av bitar av andra logotyper och andra bildfiler, till exempel ClipArt. De ser mycket billig och inte lägga till prestige som du vill att ditt företag ska ha.

Hur man designar en minnesvärd logotyp för ditt företag. Tänk på användningsområden.
Hur man designar en minnesvärd logotyp för ditt företag. Tänk på användningsområden.

Slutligen, se till att du planerar din färg och teckensnittet palett. Så mycket som möjligt bör du inte ha mer än två av varje. Ett typsnitt ska användas för den faktiska företagsnamnet, medan den andra typsnitt kommer att användas för företagets slogan. Se till att typsnitten kompletterar varandra. Färgerna ska också vara kompletterande. Med dessa i åtanke, bör du kunna skapa en effektiv, enkel och minnesvärd logotyp.