O2i

Hur man byter skrivmaskin delar

Är skrivmaskinen en symbol för ord-hantverk och kreativitet, eller en föråldrad kvarleva från det förflutna? För personer över 50, kanske ljudet av pladdrande nycklar framkallar minnen av skolan essäer, brev till vänner och älskare, eller försök till det stora europeiska romanen.

Hur man byter skrivmaskin delar.
Hur man byter skrivmaskin delar.

För många ungdomar är farmors gamla Smith-Corona fascinerande och användbara. Skrivmaskin butiksägare rapporterar säljer maskiner till high school och college studenter som känner skrämmas av datorskärmar eller tycker att det är alltför lätt att ta bort texten och för svårt att få den tillbaka. Skrivmaskiner kräver också att du är din egen stavnings-och grammatikkontrollen. Kontor använder fortfarande skrivmaskiner för vissa typer av uppgifter, och konsten att typecast blogga är att plocka upp ånga på linjen.

Det är oftast bäst att ta din maskin till en lokal skrivmaskin verkstad. Men om du vill ersätta skrivmaskin delar själv, börja med att ta lite tid att lära sig om skrivmaskin anatomi från en bok eller hemsida.

Var noga med en skrivmaskin behöver en del ersättas snarare än bara rengöras. Rengöring löser många gemensamma problem och bör göras varannan dag. Få lite mjuk bomull dukar, Q-tips, trä tandpetare, symaskinsolja och några små tandborstar. Vrid ur en trasa i varmt vatten med några droppar tvål och torka av höljet. Använd en burk med tryckluft för att få bort damm. Var noga med att blåsa ut vagnen skenorna, flytta dem till sin fulla omfattning vänster och höger. Skrubba typen barer försiktigt med en pensel doppad i denaturerad alkohol. Rengör bokstäver med tandpetare. Använd olja sparsamt endast på de rörliga metalldelar. Kontrollera bandet och byt ut den om den är alltför sliten. Alltid skriva med två pappersbitar rullade in

Om du trycker på tangenterna och barer typ stick innan papperet kan segmentet behöver rengöras. Detta är den slitsade, böjda område där typen barer bifogas. Använd denaturerad alkohol eller elektrisk kontakt renare och följa upp med en lätt tillämpning av biologiskt nedbrytbart avfettningsmedel. Om typen staplarna har faktiskt blivit frånkopplad från segmentet de kan ofta anbringas från botten av maskinen. Om typ barer är ur läge kan du prova försiktigt böja tillbaka dem på plats.

Hur man byter skrivmaskin delar.
Hur man byter skrivmaskin delar.

Skrivmaskin aficionados rekommenderar flera enkla lösningar för att ersätta delar. Om vagnen dra strängen bryts kontrollera din lokala Radio Shack för uppringd sladd. Du kan använda alla sladden som inte sträcka. Om strängen bara kopplas glida tillbaka på plats med en stor virknål.

En utsliten plattan kan återvinnas med gummi automatisk slang. Ta plattan till en automatisk leverans butik och köpa en slät slang i rätt storlek. Klipp till längden på din platta, halka på den och trimma överskottet.

För en trasig typ bar måste du kontakta en lokal eller online företag skrivmaskin restaurering. Berätta märke och modell på din maskin och beskriva vad du letar efter. Du kan också ha möjlighet att få reservdelar skrivmaskin som viktiga luckor och vagn spakar avkastning från dessa källor. De kan också re-färgband och återställa plattorna.

Om du befinner dig bli mer djupt intresserad skrivmaskin reparation och restaurering, sök på nätet för webbplatser och bloggar med skrivmaskin experter. Du kanske kan plocka upp användbara råd.