O2i

Hur man byter en skrivmaskin färgband

Numera finns det två typer av skrivmaskiner

Numera finns det två typer av skrivmaskiner. Dessa är de elektroniska skrivmaskiner och den manuella skrivmaskiner. Även om tillkomsten av konventionella datorer och laserskrivare har oftast sätta skrivmaskiner ur den populära kontor inställningen, skrivmaskiner har fortfarande fördelen att skriva ut direkt på papper och upptar mindre utrymme på kontoret skrivbord.

Båda typerna av skrivmaskiner har många skillnader

Hur man byter en skrivmaskin färgband. Leta efter gamla band i skrivmaskinen.
Hur man byter en skrivmaskin färgband. Leta efter gamla band i skrivmaskinen.

Båda typerna av skrivmaskiner har många skillnader. De mekaniska eller manuella skrivmaskiner, som vanligt, behöver inte elektrisk ström att arbeta med och det är den mest prisvärda. De senaste manuella skrivmaskiner är lätt och portabel. Vissa är till och med tillräckligt små för att lagras i din låda. Å andra sidan, de senaste elektroniska modellerna är mycket snabb och effektiv. Dessa skrivmaskiner har en liten bildskärm där du kan kontrollera din komposition innan du skriver ut dem på papperet. Dessa modeller har skrivmekanism av de senaste matrisskrivare. Den har ett brett utbud av teckensnitt och storlekar att välja mellan, beroende på vilken typ av dokument du arbetar med. På andra märken, kontrollerar också din stavning och grammatik medan du skriver. Vissa elektroniska skrivmaskiner har en inbyggd tesaurus och miniräknare.

Oavsett dessa skillnader, både skrivmaskiner har en gemensam aspekt: ​​bandet ersättare. Elektriska skrivmaskiner har ofta patron band, medan handböcker har gammaldags spole band.

Följande är de enkla steg för att ändra skrivmaskinsband:

Numera finns det två typer av skrivmaskiner. Ta bort spolarna från sina poster genom att lyfta ut direkt.
Numera finns det två typer av skrivmaskiner. Ta bort spolarna från sina poster genom att lyfta ut direkt.

  1. För elektroniska skrivmaskiner, stänga av och koppla skrivmaskinen för säkerheten. Ändra inte band om dina händer är våta.
  2. Ta bort toppen. De flesta elektroniska skrivmaskiner har en övre luckan medan manuella skrivmaskiner är vanligt öppna.
  3. Leta efter gamla band i skrivmaskinen. De manuella skrivmaskiner har oftast spolarna som inrymmer band medan de elektroniska har bandet patroner. Delvis lossa bandet genom att dra något för enkel borttagning av spolar eller patroner.
  4. Ta bort spolarna från sina poster genom att lyfta ut direkt. Vanligtvis på de elektroniska sådana, patronerna ordentligt låst på plats. Avstå från att dra patronen med kraft. Ett säkerhetslås eller frigöringsspaken måste inaktiveras innan du flyttar kassetten.
  5. Lägga undan färgbandskassetten eller spole.
  6. Oavsett om du har patroner eller spolar, kan du välja att köpa en ny uppsättning eller bara byta banden inom. Detta görs genom att varva ner de gamla band från patronen eller spolar och ersätta den med en ny band.
  7. Sätt i den nya kassetten i patronen viken. Snäpp på spakarna eller lås medan du gör det. För spolarna, bara placera de två spolarna på innehavarna.
  8. Justera bandet på typen huvudaggregatet. Typen huvudenheten är där typ bar träffar bandet att göra ett intryck på pappret bakom. På de elektroniska modellerna är denna del skrivarhuvudet. Se till att utskriften sidan av bandet är vänd mot papperet.
  9. Sträck bandet genom att linda upp bandet växel på patronen. Det är viktigt att en spänd band placeras korrekt för att förhindra halka.
  10. Sätt tillbaka locket på toppen.

Även om det finns många typer av skrivmaskiner

Även om det finns många typer av skrivmaskiner, ändra skrivmaskinsband är i grunden densamma. Men på de elektroniska modellerna kan du behöva överväga att läsa handboken först om förändrade band. När du köper nya band, vara säker på att nämna modell, typ eller märke på den skrivare du behöver bandet för. Eftersom denna uppgift lämnar smutsiga märken på händerna, se till att du tvättar efteråt.