O2i

Hur man bygger ditt eget hem

Bygga ett nytt hem är en spännande

Bygga ett nytt hem är en spännande, utmanande och ibland frustrerande process! Genom att stanna involverad i varje steg i processen, kan du se till att din nya huset är precis som du trott det. Men först måste du veta vad dessa åtgärder är.

Hur man bygger ditt eget hem. Gör en grov konstruktion av ditt hus.
Hur man bygger ditt eget hem. Gör en grov konstruktion av ditt hus.

  1. Bestäm en budget. Detta är ett mycket viktigt steg i att bygga ett nytt hem. Det är nödvändigt att fastställa vad din budget är, och sedan hålla fast vid det. Utan en budget, är det lätt att lägga på lite mer utrymme, eller uppgradera bara en sak. Snart är kostnaderna för din nya konstruktion kan tappa kontrollen. Vid fastställande din budget, beräkna hur mycket av en inteckning du kan hantera, och hur länge du vill att göra avbetalning. En webbplats som Interest.com kan hjälpa till med detta. När du har bestämt vad ditt mål siffran, bestämma hur du vill att tilldela detta belopp. Du kan behöva köpa mark där de kan placera huset, och när huset är färdigt, kan du nya möbler att sätta i det, liksom nya landskapsarkitektur utanför.
  2. Gör en grov konstruktion av ditt hus. Detta behöver inte vara ett professionellt dragna blåkopia, men bestämma hur du vill att din hus ska läggas ut. Bestäm hur många sovrum du vill, hur många badrum och hur mycket utrymme du vill ägna åt gemensamma rum, som ett stort rum, kök, foajé, etc. Du kommer också att behöva tänka på vilken stil du föreställa för hem. Vill du en multi-story hem, en enda nivå bostad, en split-foajé, etage - möjligheterna är många! Det är bra att skriva ner allt som du kanske vill i ditt hem. Om din arkitekt bestämmer att det kommer att vara för stor eller för dyrt, kan du gå tillbaka till din skiss senare och bestämma vad som är avvaras.
  3. Forskning tillståndskraven i din stad. Även om din byggare kommer förmodligen att vara till stor hjälp att få nödvändiga tillstånd innan byggnadsarbetet påbörjas, är det en bra idé för dig att bli bekant med dem, också. De flesta kommuner publicerar ett hem byggmästare guide, som detaljer när bygglov krävs och vilka åtgärder du måste vidta för att få ett. Du kan be om en kopia av hem byggmästare guide på din stad kontorist kontor.
  4. Hyra en arkitekt. När du har skissat ditt drömhus, besluta om en arkitekt att designa ditt hem. Detta kan vara en lång process, men när du har valt din arkitekt kommer han hjälpa dig förvandla din skiss till en plan för ditt hem. Vara mycket öppna med din arkitekt om vad du gillar eller inte gillar. Känn dig inte tvungen att göra något väg bara för att han är en professionell. Du är den som kommer att leva i ditt hus och du vet vad du är bekväm med.
  5. Hyra en byggmästare. När du är nöjd att dina ritningar speglar just det hus som du vill ha, hyra en byggmästare, även känd som en huvudentreprenör, för att bygga ditt hem. Din byggare kommer att ta hand om de flesta av detaljerna i bygga ditt hus, men han kommer sannolikt att ha många frågor längs vägen. Om något inte vänder ut precis som du hade hoppats, meddela detta till honom så fort som möjligt. Många gånger kan förändringar göras i utformningen av ditt hem, så länge du inte vänta för länge.
  6. Välj underleverantörer. I många fall kommer din totalentreprenör hyra alla nödvändiga underleverantörer, såsom rörmokare, elektriker, matta lager, etc. Du kan dock ta så aktiv roll som du vill när dessa beslut fattas. Utan din insats, kan din huvudentreprenör välja underleverantören som har lämnat det lägsta anbudet. Om detta inte är vad du vill, tala och låta honom veta.
  7. Arbetet med detaljerna. Även ditt nya hem är på väg att bli verklighet, det finns fortfarande massor av beslut som ska fattas, såsom sanitetsporslin, bänkskivor kök, vitvaror, fönster, beläggningar fönster och inredning. Om du känner dig överväldigad eller inte kan besluta om en titt på ditt hem, kanske du vill överväga att anlita en inredningsarkitekt för att hjälpa dig genom processen.
  8. Flytta in och njuta frukterna av ditt arbete. Att delta i byggandet av ditt nya hem har förmodligen varit en lång process, så när den är klar, ta lite tid att bara njuta av vad du har skapat!