O2i

Hur man bryter ett hyresavtal utan att bryta mot lagen

Det finns olika skäl till varför du kanske vill bryta din hyra av din hyra. Ibland kan det bero på att du har hittat ditt drömboende och har beslutat att bli husägare. Andra gånger kan du bli tvungen att flytta på grund av ditt arbete eller andra personliga skäl gör att du inte kan slutföra din leasingperioden. Sedan för vissa, vad kan du först tänkt som en guldgruva faktiskt vara en mardröm lägenhet.

Hur man bryter ett hyresavtal utan att bryta mot lagen. Prata med hyresvärden.
Hur man bryter ett hyresavtal utan att bryta mot lagen. Prata med hyresvärden.

Oavsett dina skäl till att vilja avsluta ditt hyresavtal, det finns saker du kan göra så att du kan bryta din hyra utan att bryta mot lagen.

  • Prata med hyresvärden. Det enklaste sättet att få bollen i rullning i din favör är att vara uppriktig med din hyresvärd. Säg till honom varför du behöver eller vill bryta hyresavtalet. Förklara din situation. Försök att förhandla om villkoren som kommer att vara mottagliga för er båda. Om du bryter din hyra eftersom du nu köpa ditt eget hem eller för att du behöver flytta från staten, kommer hyresvärden inte att kunna göra mycket åt det.

    Om du har hyra platsen för ett tag och du vet att din hyresvärd väl, kanske du kan vädja till hans altruistiska natur så att du kan få din insättning tillbaka. Ge din hyresvärd märker nog så att han kan hitta en ny hyresgäst och få dokument förberedda.

  • Hitta en ny hyresgäst. Hjälp din hyresvärd genom att hänvisa andra människor som kanske vill ta över hyreskontraktet från dig. Det är en ekonomisk fråga att ha en ledig lägenhet, så om du har möjlighet att hänvisa en ersättare, kan din hyresvärd vara mer mottaglig för att ge dig tillbaka din insättning och inte krångel du för att bryta hyresavtalet.
  • Andrahandsuthyrning lägenheten. Din andra alternativet är att ta hand om saker själv och hyra ut din lägenhet. Om du gör detta, se till att den person som du återuthyra lägenheten kommer att vara ansvarig och kommer inte papperskorgen på plats. Annars kan du hållas ansvarig för det eftersom du är den en undertecknad på kontraktet.
  • Prata med en advokat eller rättshjälpsbyrån. Om du vill utrymma din lägenhet på grund av oönskade grannar eller din plats är dumpa, kan du vidta rättsliga åtgärder. Om du har en lång stående klagomål om lägenhet som hyresvärden inte tar upp, vara säker på att du har dokumenterat era ansträngningar noggrant. Stämma din väg ut ur ett hyresavtal är lägligt och kostsamma så om du inte har en massa pengar på spel, kanske du bara vill bita ihop och betala eventuella påföljder och lämna.
  • Förlorar insättningen. Om du måste gå, vara beredd att ge upp några insättningar eller förskott som du har lagt till fyndigheten. De flesta kontrakt kommer att ha en pre-hävningsklausul, så läs det noggrant.


Kontrakt skrivs och undertecknas för att skydda både ägare och hyresgäst i fastigheten. Gå försiktigt innan du skriver den streckade linjen. Läs det finstilta i din hyresavtal så att du vet vilka skyldigheter och skulder är under din vistelse och om du bestämmer dig för att i förväg säga upp hyresavtalet.