O2i

Hur man blir en framgångsrik affärsman

Så du vill delta i verksamheten, men är inte riktigt säker på var du ska börja. Oroa dig inte, här är några praktiska sätt att börja din resa mot att bli en framgångsrik affärsman:

Sätt din plan i skrift. Du kan ha så många olika affärsidéer, men tills du lägger dem i skrift och skapa en affärsplan för din valda idé, är chansen dessa idéer helt enkelt kommer att förbli teoretiska. Genom att skapa en affärsplan kommer du att se klart för dig själv så viktiga detaljer som:

Hur man blir en framgångsrik affärsman. Sätt din plan i skrift.
Hur man blir en framgångsrik affärsman. Sätt din plan i skrift.
 • Bakgrund.
  1. Ditt företags huvuduppgift - vad ditt företag kommer att handla om
  2. En beskrivning av dina produkter / tjänster


 • Verksamheten.
  1. Din föreslaget sätt av genomförandet
  2. Systemen du behöver
  3. Dina logistik


 • De finansiella planerna.
  1. När finansieringen ska komma från
  2. Kostnads - nyttoanalys
  3. De beräknade kostnaderna för att sätta upp verksamheten
  4. Dina beräkningar på hur mycket vinst du kommer att generera efter ca 5 månaders drift
De finansiella planerna. Nätverk och studera arbete inom industrin.
De finansiella planerna. Nätverk och studera arbete inom industrin.

Kom ihåg, har din affärsplan på denna punkt inte följa ett visst format. Du behöver bara se själv vad du behöver för att förbereda och planera för för att få ditt företag till verklighet, och huruvida det är realistiskt och genomförbart.

Nätverk och studera arbete inom industrin. Det är ett bra drag att lära känna så många aktörer inom samma bransch som du kan. Varför? Detta gör att du kan få tillgång till insiderinformation som kan göra din strävan till affärer smidigare än om du var tvungen att lära all denna information själv. Till exempel kan du be andra företagare om de dolda kostnader som startar upp verksamheten skulle kunna medföra, topp månaders drift där du kan förvänta flesta kunder, de mässor som uppstår som du kan delta i för reklamändamål. Du kan uppleva andra förmåner såsom rabatter från leverantörer och annonsörer, kunskap om bättre system för att genomföra de affärsprocesser och bättre kunskap om kundbasen. Kom ihåg att kunskap och information kommer i överflöd bara genom att vara i slingan.

Var påhittig. Det är viktigt att vara påhittig så att du kan dra nytta av tillgängliga och kostnadseffektiva metoder för att effektivt öka din verksamhet. Till exempel, istället för tilldelning en enorm huvuddelen av din budget till reklam, kan du välja att marknadsföra ditt företag med låg kostnad metoder såsom utstationering annonser på Internet. Kom ihåg att en bra affärsman kreativ i att hitta bättre sätt att verksamheten kan fungera.

Tro på ditt företag. Börja med att brinner för produkt eller tjänst som ditt företag erbjuder. Till exempel, om du är mycket intresserad av undervisning så kanske du kan sätta upp en tutorial centrum. Om du älskar att baka och sedan överväga att sätta upp en Bakeshop. Poängen är att du inte ska sätta upp ett företag vars produkter eller tjänster du inte vet någonting om.

Som sagt

Med detta sagt, måste du uppriktigt tro att dina kunder skulle göra bra i nedlåtande ditt företag. Se till dock att du hela tiden gör utveckla dina produkter, tjänster och system så det skulle tillgodose behoven hos dina mål kunder. Om du verkligen tror på företaget, kommer du vara motiverade att främja det, förbättra den och låta den leva ett långt liv.

Var realistisk. Det är mycket ovanligt för ett företag att växa över natten. Du kan förvänta dig förluster före njuter vinst. Du kan även göra klokt i att vänta perioder av förlust efter några stadier av vinst. Så länge du sätta upp realistiska förväntningar och du förbereda ditt företag så bra som möjligt för den "värsta" scenario, så du kan vara ett steg längre för att säkerställa ditt företags livslängd.

Ta hänsyn till dessa tips och kom ihåg att njuta av din satsning på näringslivet!