O2i

Hur man blir en amerikansk medborgare utan grönt kort

Väntetiden lista för amerikanskt medborgarskap är mycket lång

Väntetiden lista för amerikanskt medborgarskap är mycket lång. Det kan ta flera år innan en ansökan ska behandlas, på grundval av den årliga kvot som tilldelats varje land. Och eftersom det finns flera klasser av amerikanska visum status som nästan hälften av bokstäverna i alfabetet, måste du vara beredd att vänta flera år innan de kallas till en intervju.

Hur man blir en amerikansk medborgare utan grönt kort. Om du håller en icke-invandrare status och har arbetat i europa som en läkare eller sjuksköterska i två år kontinuerligt.
Hur man blir en amerikansk medborgare utan grönt kort. Om du håller en icke-invandrare status och har arbetat i europa som en läkare eller sjuksköterska i två år kontinuerligt.

Det meddelades nyligen att det finns kortare sätt att bli en amerikansk medborgare, så kort som sex månader, även utan att vara ett grönt kort hållare.

Som sjukvårdspersonal

  • Om du håller en icke-invandrare status och har arbetat i Europa som en läkare eller sjuksköterska i två år kontinuerligt, då är du berättigad att ansöka om medlemskap i amerikanska armén och omedelbart ansöka om amerikanskt medborgarskap även utan att få permanent uppehållstillstånd. Detta görs genom militära Anslutningar Vital National intresse (MAVNI) program. Piloten Programmet löper från januari till december 2009. Om detta lyckas kan det förlängas och kommer att omfatta alla grenar av den amerikanska militären tjänsten.
  • Den amerikanska armén är i behov av en hel del vårdpersonal och är för närvarande inköp från yrkesarbetare som fått mer utbildning i hemlandet, och talar ett annat språk. Detta görs för att öka sina brister i språket tolkning, fält omvärldsanalys och sjukvård.
  • Du har fortfarande att tillhandahålla dokumentation som du arbetar i USA lagligt och måste passera riktlinjerna för invandring fastställts av MAVNI. Dina fingeravtryck kommer att verifieras och granskas mot alla säkerhets databaser i den amerikanska regeringen. Notera att alla sökande kommer också att utsättas för andra screeningmetoder för att bevisa att de inte är en risk för den amerikanska armén och den amerikanska regeringen.
  • Du kan välja att teckna ett kontrakt för en rundtur i aktiv tjänst i tre år. Ett annat val är att skriva på i sex år som tjänstgör i den amerikanska armén Reserver. Om du väljer att anlita en reserv måste du ansöka om en läkare eller sjuksköterska ställning på någon av de specialiteter och gren av medicinsk service som den amerikanska armén kräver som psykiatri, veterinärmedicin, plast och allmän kirurgi, tandvård eller obstetrik. Sökande måste passera en engelsk test och ett rigoröst förfarande för att kvalificera före godkännande. En läkare förväntas också tjäna ytterligare två år eller mer i det militära innan han kan släppas helt utan en skyldighet att tjäna.
  • Även om du är medlem i reserven enheten måste du gå ändå de månatliga utbildning församlingar, delta vid den årliga utbildning för minst två veckor per år och vara tillgänglig för mobilisering. Du måste också vara beredd att frivilligt särskilda turnerar av arbetsuppgift när det behövs. Däremot kan du fortsätta att göra ditt civila jobb som anges i uniformerade tjänster Sysselsättning och rättigheter återanställning Act från 1994.
Väntetiden lista för amerikanskt medborgarskap är mycket lång. Du har fortfarande att tillhandahålla dokumentation som du arbetar i USA lagligt och måste passera riktlinjerna för invandring fastställts av MAVNI.
Väntetiden lista för amerikanskt medborgarskap är mycket lång. Du har fortfarande att tillhandahålla dokumentation som du arbetar i USA lagligt och måste passera riktlinjerna för invandring fastställts av MAVNI.

Värvade Individer

  • Det finns utländska medborgare som är värvning i den amerikanska militären men de inte innehar ett amerikanskt medborgarskap. Dessa värvade personer särskilt de med speciell kultur och bakgrund språk också behörig att söka igenom MAVNI programmet. Andra som kan tillämpas är:
  • Flykting, asylee eller de under tillfällig skyddsstatus (TPS)
  • Non-Immigrant visum kategorier E, F, H, I, J, K, L, M, O, P, Q, R, S, T, TC, TD, TN, U eller V som har gällande status för två år i Minst omedelbart före dagen för värva och har inte gått ut i USA i mer än 90 dagar i detta tvåårsperiod.
  • Ansöker om inskrivning bör ha specifika språk och kultur funktioner baserade på de kritiska kraven i amerikanska försvarsdepartementet. De måste också vara mycket duktiga på språk, uppfyller alla kriterier för värvning och villig att vara i aktiv tjänst i fyra år.

Om du faller under dessa två kategorier, då din dröm att bli en medborgare i Europa kan vara snabbt spåras av MAVNI programmet. Samla dina juridiska dokumentation och certifieringar och kontrollera om du är berättigad.