O2i

Hur man avgör hem kapital

De flesta människor vill bestämma deras värde hem kapital så att de kan ta ut ett lån mot det. De kan använda lånet för att göra reparationer och förbättra tillståndet i deras hem eller de kan använda pengarna för att betala för sjukvårdskostnader eller utbildning kostnader. När de flesta människor köper hus de inte har pengar att betala för hela beloppet så de tar ut en inteckning på huset så att de kan betala för det lite i taget. Huset du köpt kommer att öka i värde över tiden, men det kommer att bero på hur väl underhållen den är liksom några andra faktorer. Du kommer att använda det totala värdet på ditt hus och saldot på ditt lån för att avgöra ditt hem kapital.

  1. Har ditt hus bedömas. Du måste ta reda på hur mycket din bostad är värd idag. Du kan söka tjänster av ett fastighetsbolag för att ta reda på hur mycket din bostad är värd. De flesta fastighetsmäklare är uppdaterade på hur mycket en bit av egendom är värd i vissa områden. Du kan också be en auktoriserad värderingsman för att komma till ditt hem och se hur mycket marknadsvärdet är för ditt hus. Du kan använda informationen för att avgöra ditt hem kapital. Om en granne nyligen sålt sitt hem kan du fråga hur mycket de sålde den för, så du får en uppfattning om hur mycket ditt hus kan vara värt. Om ditt hus är något i samma storlek som din nästas hus då du kommer att vara i samma prisklass.
  2. Kontrollera din inteckning status. Betala ett besök till långivaren där du fick ett hypotekslån från att betala för det huset du bor i. Fråga om status för din inteckning och om du har en andra inteckning lägga ut på huset eller hade det refinansieras, kan du fråga hur mycket din totala summan är. Du kommer att använda den totala utestående saldo för att avgöra ditt hem kapital.
  3. Hem kapital När du har fått all information som ditt hem aktuella marknadsvärde och inteckning balans du kan beräkna för ditt hem kapital. Den grundläggande formeln för att få hem kapital är att ta det aktuella värdet på ditt hem och sedan subtrahera det från inteckning balans du fortfarande är skyldig. Den totala kommer att spegla ditt hem kapital.

Hur man avgör hem kapital. Har ditt hus bedömas.
Hur man avgör hem kapital. Har ditt hus bedömas.

Till exempel när du hade ditt hus bedömas och nuvarande värde fastställdes till 261.200€ och sedan din inteckning balans kommer till sammanlagt 149.260€ sedan ditt hem kapital värde kommer att vara 111.950€. Värdet på ditt hem kapital kan öka om saldot på ditt lån minskar.

Andra faktorer kan påverka det totala värdet hem kapital som ett topplån som du sökt. Den andra inteckning balans kommer att tillämpas på ekvationen vid fastställandet hem kapital.