O2i

Hur man arbetar produktivt hemifrån

Många människor idag lockas till idén om att arbeta hemifrån

Många människor idag lockas till idén om att arbeta hemifrån. En möjlighet att tjäna pengar medan du arbetar i bekvämligheten av ditt hem ger en rad fördelar. Men kontor är normen för en anledning. Det skälet är produktiviteten. Att ha en plats enbart avsedd för att arbeta skapar en atmosfär av professionalism och lämplighet som ökar fokus och uppmuntrar prestation.

Ändå arbeta hemifrån inte hindra en produktivitet

Ändå arbeta hemifrån inte hindra en produktivitet. Spridningen av framgångsrika frilansande författare, företagare och konstnärer som arbetar från sina hem är ett bevis på detta. Den viktigaste faktorn för att översätta produktiviteten på kontoret till ditt hem är organisation. Följ riktlinjerna nedan för tips om hur gör ditt hem en produktiv arbetsplats.

Ägna en separat plats i ditt hus för att arbeta. Ange ett rum eller en plats i ditt hem för ditt arbete. Se till att du har ett skrivbord, tillräcklig belysning och en bekväm stol. Placera alla arbetsrelaterade objekt nära till hands. Undvik att inkludera objekt som kan distrahera dig som en TV eller radio. Detta område bör likna ett kontor så mycket som möjligt för att hålla dig motiverad och fokuserad.

Hur man arbetar produktivt hemifrån. Ägna en separat plats i ditt hus för att arbeta.
Hur man arbetar produktivt hemifrån. Ägna en separat plats i ditt hus för att arbeta.

Ställ arbetstid. Förhala är lätt när du gör ditt arbete hemma. Det bästa sättet att förhindra detta är att tilldela en regelbunden tid på dagen för arbete. Din arbetsschema behöver inte likna de normala 9-5 kontorstid. Designa ett schema som är mest användbar för dig. Ställa ett flexibelt schema är din rättighet, men se till att du åta sig att arbeta under de angivna timmarna.

Klä arbete. Du behöver inte bära en kostym eller några tjusiga kläder. Det viktiga är inte att klä slarvigt eftersom detta kan påverka din vilja att arbeta. Förbereda dig själv som du skulle för ett jobb på ett kontor är ett sätt att hjälpa dig på ditt arbete.

Schema tidsfristerna. Följa Vördnadsfullt dina deadlines som du skulle om du hade en chef införa dem. Lär dig att prioritera uppgifter och utföra dem i tid. Häng ett arbete karta i ditt område och logga gånger du börjar och slutar arbeta på specifika uppgifter. Om du gör det kommer att hjälpa dig att hålla koll på dina framsteg och informera dig om något arbete eftersläpning.   Håll en månad, vecka och dag loggbok på dina framsteg för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Genomföra gränser. Om du bor ensam

Genomföra gränser. Om du bor ensam, kan du få lätt distraherad när det finns människor runt medan du arbetar. Minimera interaktion med människor under din arbetstid. Informera din familj och vänner att du tänker arbeta och be dem att inte störa dig under arbetstid. Försök också att installera två telefonlinjer i ditt hem - en för personlig och en för yrkesmässig användning. Undvik att ta personliga samtal under din arbetstid, om inte ärendet är brådskande.

Många människor idag lockas till idén om att arbeta hemifrån. Schema tidsfristerna.
Många människor idag lockas till idén om att arbeta hemifrån. Schema tidsfristerna.

Genom att följa tipsen ovan kan du njuta av bekvämligheter arbeta hemma och samtidigt upprätthålla produktiviteten. Med hjälp av dessa riktlinjer tillsammans med ett tänkesätt fokuserat på mål, är du säker på att stiga över potentiella distraktioner som kan begränsa produktiviteten när du arbetar hemma.