O2i

Hur man använder en FHA lån

En Federal Housing Administration (FHA) lån är ett federalt backas lån utformad så att husköpare att komma till ett nytt hem med en låg handpenning. Även om inte begränsat till första gången husköpare är lånet idealisk för ditt första hem. FHA lån kan du få till ett hem med minimal pengar ner, även utan handpenning i vissa fall. I gengäld kommer du att se en något högre ränta och kommer att ansvara för att betala försäkringar för hypotekslån tills du kan bygga det egna kapitalet i ditt hem för att 20% av bostadens värde. Här är de rekommenderade stegen för att få och använda en FHA lån.

  1. Först bestämma hur mycket du kan kvalificera sig för. Du kan använda denna kalkylator statliga inteckning från Ginniemae som en guide, men ha i åtanke är det bara en vägledning och är faktiskt inte godkänna dig för ett visst lån. Fyll bara i din inkomst och nuvarande månatlig betalning till räknaren och det kommer att ge dig en uppfattning om det lån du kan få.

Hur man använder en FHA lån. Först bestämma hur mycket du kan kvalificera sig för.
Hur man använder en FHA lån. Först bestämma hur mycket du kan kvalificera sig för.

  • Därefter måste du faktiskt få ditt lån. Prata med några av de lokala långivare i ditt område, antingen genom att besöka det lokala bankkontoret eller ringa på telefon för att diskutera de lån som erbjuds. Förklara att du letar efter en FHA lån förskott och lån specialist kommer att diskutera vilka alternativ de erbjuder och vad som behövs för att du ska kvalificera. Om du föredrar att göra din forskning på nätet, helt enkelt besöka webbsidan på din bank val eller använda en sökmotor för att leta efter långivare som kommer att ta din ansökan online.
  • När du har blivit godkänd för en FHA lån, måste du hitta hem som du vill köpa. Långivaren kommer att ha gett dig en uppfattning om hur mycket pengar du ska vara ute efter att spendera på ett hem, baserat på din inkomst, finansiella åtaganden och kredit historia. Kontakta en lokal fastighetsbolag att arbeta med en agent som hjälper till att hålla dig inom din budget.
  • När du har identifierat hem du vill köpa, arbeta igenom din fastighetsmäklare för att göra ett erbjudande som är rättvist och inom din budget. Säljaren kommer då att acceptera, avböja eller motverka ditt erbjudande. När du når en överenskommelse om priset, kan du gå vidare till sista steget.

  • Slutligen kommer du skriva lånet papper för att få din FHA lån. Kontakta din långivare att låta dem veta att du har identifierat ett hem, de kommer att upprätta lämpliga papper och har du registrerar dem. Du är nu en husägare med en FHA lån!