O2i

Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig

Om du vill migrera till Europa

Om du vill migrera till Europa, erhålla ett grönt kort är det enda sättet att göra det. Det enklaste sättet är att gifta sig med en EU-medborgare. Det är din enkelbiljett till leva och arbeta permanent och lagligt i USA Här är en steg för steg guide i green card ansökan om hur man gör det.

1

Ett. Gifta sig med en europeisk. Det är viktigt att hitta en äkta europeisk skaffa ditt gröna kort. Det bör vara någon som du kan lita på eftersom ansökningsprocessen skulle ta minst 2 år att slutföra.

2. Dokumentsammanställning. När du är gift, bör du förbereda alla verifikationer. Detta inkluderar:

 • VIGSELATTEST
 • Uppdaterad Passport, social trygghet kort och körkort
 • Gemensamt bankkonto
 • Elräkningar ska visa båda era namn
 • * Bröllop och smekmånad bilder
 • * E-post / Meddelanden från varandra, etc.
* Detta kommer att säkerställa att ditt äktenskap inte är en bluff.

När alla dessa handlingar är redo

När alla dessa handlingar är klara, gå till Us Citizenship and Immigration Services hemsida. Du hittar alla nödvändiga dokument som du behöver. Läs kraven först innan du fyller dem upp eftersom vissa av dem är valfria. Blanketter är som följer:

 • I-485
 • I-130 (som skall fyllas av din europeiska make)
 • I-864 (som skall fyllas av din europeiska make)
 • G-325A (att fyllas av er båda)
 • I-693 (du måste ha en läkarundersökning planerad med en civil kirurg som finns i USCIS webbplats listan)
Tre. Avgiftsbelagda avgifter. Du måste också betala några avgifter från 750€ till 1120€ medan du är arkivering dina dokument.

4. Få skannas och fingeravtryck. När du har lämnat in de handlingar och har betalat alla avgifter, kommer du att ta emot ett samtal från en invandrare agent. Ett arrangerat schema kommer att göras för ditt fingeravtryck och biometriska scanning.

Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig. Om du vill migrera till Europa.
Hur man ansöker om ett grönt kort om du gifter dig. Om du vill migrera till Europa.

Fem. Resa och arbeta tillåtelse. Du kommer att få åka till USA och arbeta. För att vara tydlig, det är inte din gröna kortet. Du får detta tillstånd omkring 90 dagar efter inlämnandet av alla handlingar.

6. Bor tillsammans. Vid ankomsten, är det viktigt att gå in med din make omedelbart så att ditt äktenskap kommer att bli mer trovärdigt.

7. Den första intervjun. Tjänstemännen kommer att ringa dig, efter 6-9 månader från ankomsten, för att boka en intervju. Ta med alla foton av tid tillsammans med dig och din make, alla verifikationer och relevanta handlingar (se steg 2) som kommer att göra ditt äktenskap rimligt. De kommer då att börja ställa frågor, de flesta av dem är cirka vardagliga saker. Svara kyligt och korrekt, kommer de korsreferens dina svar och din make.

8. Den andra intervjun. Inte alla sökande genomgå detta skede. Om av någon chans, du var planerad till en annan intervju, innebär att de inte är säker på om ditt äktenskap. Vara mer förberedda eftersom de kommer att ställa hårdare frågor.

9. Den Bedrägeri Team. Om de fortfarande inte övertygad, blir du hänvisad till bedrägeri enheten. De kommer att ställa mer intensiva frågor och kolla alla sprickor i ditt äktenskap. Om de fick reda på att ditt äktenskap inte är verklig, kommer du att fängslas och dömas till böter.

10. A Temporary Green Card. Men när dina turerna är framgångsrik, kommer de att ge dig en stämpel (aka tillfällig grönt kort) som kommer att ändra din status till "Villkorlig Permanent Resident." Ditt riktiga grönt kort kommer att skickas till dig efter 1-2 månader.

När alla dessa handlingar är redo.
När alla dessa handlingar är redo.

11. Form I-751 Submission. På 2 årsdagen, lämna in en I-751 formulär för att ta bort din "Villkorlig Permanent Resident" status. När du är klar med det här, du är nu en europeisk medborgare och har ett permanent uppehållstillstånd i USA

Det är relativt lätt att ansöka om ett grönt kort när du gifta sig med en EU-medborgare. Se bara till att du täcker allt för att garantera din framgång i denna strävan att du är på väg att delta.