O2i

Hur man analyserar en ljusstake diagram

En ljusstake diagram

En ljusstake diagram, även kallad stapeldiagram, används för att beskriva och förstå prisrörelser i ett värdepapper under en angiven tidsperiod. Den Ljusstake diagrammet är en kombination av linje-och stapeldiagram och anses som en av de enklaste formerna av illustration som kan användas och förstås av även de mest oerfarna investerare vid analys investeringsmöjligheter. För att analysera en ljusstake diagram, måste du vara bekant med grundläggande ljusstake layout och mönster, som är mycket användbara hjälpmedel i lager, Forex, råvaror, och beslut trading. En Ljusstake diagrammet bildas av ett tomrum eller fyllda partiet av ljusstake, som kallas kroppen eller riktiga kropp. De tunna linjerna ovanför och nedanför kroppen beteckna de höga och låga områden, som kallas skuggor och kallas även vekar eller svansar. Den nedre delen av kroppen står för ingående priset och den övre delen av kroppen innebär stängningskursen. De övre och nedre spetsarna av varje svansen är dagens högsta och lägsta priserna, respektive. Förstå följande formationer kommer att hjälpa dig att analysera en ljusstake diagram.

  1. Svarta och vita ljusstakar. Svarta ljusstakar innebära en nedåtgående rörelse för dagen medan vita ljusstakar representerar motsatsen. Om slutkursen är lägre än öppningen priset, kommer huvuddelen fyllas med svart. Om slutkursen är högre än öppningen priset, kommer det att vara vit.
  2. Långa lägre och långa övre skuggor. Long lägre skugga representerar bullish signal och långa övre skugga representerar baisse signal. Tjurar och björnar är metaforer för marknadsutvecklingen. En tjur marknaden motsvarar ökade investerarnas förtroende och förväntningar om ökade kapitalvinster. Bear marknaden är villkoret när investerare förutse förluster, och pessimism växer eftersom priserna på värdepapper faller.
  3. Hammare och inverterad hammare. En hausseartad mönster under en nedåtgående rörelse visar en lång, lägre svans med en liten eller ingen kropp. RENRAKAD huvud, som inte har någon övre svans, representerar en hausse mönster under downtrends och en baisse mönster under uptrends. Inverterad hammare betyder omsvängning. Renrakad botten representerar botten omsvängning, och shooting star med en liten kropp, lång övre svans, och en liten eller ingen nedre svansen representerar en baisse mönster under uptrends.
  4. Spinning top. Denna formation används för att beteckna neutral mönster oavsett ett brett spektrum av prisrörelser i en handelsdag. Detta mönster är oftast obeslutsamhet om framtida status för en underliggande tillgång.
  5. Doji. Denna formation är en annan neutral mönster, som visas när en säkerhet för öppning och stängning priserna är praktiskt taget lika. Längden på de övre och nedre vekar kan variera och ljusstaken kan bilda som en korsning eller plustecken.
  6. Marbozu. Formen på ljusstaken har varken övre eller undre svansar under långa hausseartad utveckling och det är vitt. Det är svart under långvarig baisse trend med varken övre eller undre svansar också.

När lära sig att analysera en ljusstake diagram

Hur man analyserar en ljusstake diagram. Svarta och vita ljusstakar.
Hur man analyserar en ljusstake diagram. Svarta och vita ljusstakar.

När lära sig att analysera en ljusstake diagram, inte bli överväldigad av de olika ljusstake mönster. Försök att få ett grepp om de inledande priser, slutkurser, höga och låga priser, riktningar i ljuset, och varierar i ljusstaken. Genom att behärska grunderna du kan förbättra din ljusstake analys med hjälp ljusstake programvara och blir mer bekanta med ljusstake handel eller ljusstake lager.